S. Skvernelis: V. Sutkaus spaudimą patyrė ministerijos, Užimtumo tarnyba

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Lietuvos verslo konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus spaudimą patyrė ir kelios ministerijos, Užimtumo tarnyba.

„Kalbant apie poveikį – buvo žinoma, kad ne vien susisiekimo ministras, bet ir kitų institucijų vadovai, Užimtumo tarnyba, kai kurie kitų ministerijų pareigūnai – buvo bandymai jiems, nežinau, kaip įvardinti, padaryti tam tikrą spaudimą, jie sureagavo, ta reakcija buvo įvairi, kai kur baigėsi ir teisminiais procesais“, – trečiadienį Vyriausybėje sakė S. Skvernelis, komentuodamas teisėsaugos tyrimą, kuriame figūruoja ir V. Sutkus.

Premjeras taip pat tvirtino, kad „dėl šio paminėto žmogaus elgsenos tiek ministrų, tiek ministerijų ir atskirų įstaigų prie ministerijų atžvilgiu“ priimtas bendras sprendimas nebendrauti su V. Sutkumi, bet ne su jo atstovaujama organizacija.

„Matėme tam tikrus signalus ir dėl to su tam tikrais asmenimis iš atskirų organizacijų daugiau nei metus laiko kontaktų nebuvo, Vyriausybėje buvo aiškiai pasakyta, buvo svarstoma ne kartą ir neformaliuose Vyriausybės pasitarimuose, kad su tokiais žmonėmis, kurie bando tokiu būdu gauti sau palankius sprendimus, jokio kontakto būti negali. Manau, kad visi ministrai, taip pat ir jūsų paminėtas (Rokas Masiulis – BNS), to laikėsi“, – tikino premjeras.

Jis taip pat pabrėžė, kad tyrimas ir sulaikymai nereiškia, kad visos verslo asociacijos „yra besielgiančios blogai, pažeidžiančios įstatymą“.

„Kalbama apie atskirus asmenis ir tų atskirų asmenų atsakomybė turėtų būti įvertinta“, – teigė jis.

Kalbama apie atskirus asmenis ir tų atskirų asmenų atsakomybė turėtų būti įvertinta.

Premjeras sako, kad ši istorija bus „gera proga grįžti prie Lobistinės veiklos įstatymo pataisų ir tų diskusijų, kurios Seime jau buvo“.

Jis taip pat pabrėžė, kad pasikeitimai Vyriausybėje, kuomet iš susisiekimo posto buvo patrauktas susisiekimo ministras Rokas Masiulis, buvo tik „politiniai sprendimai“ perskirstant Susisiekimo ir Vidaus reikalų ministerijas koalicijos partneriams – Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Krikščioniškų šeimų sąjungai.

„Tikiuosi, kad ponas Sutkus nepaveikė jokių kitų institucijų, kurios dalyvauja skiriant vieną ar kitą ministrą šiame procese“, – dėstė jis.

Premjeras tikino ir pats nutraukęs bendravimą su V. Sutkumi daugiau nei prieš metus, tačiau pabrėžė, jog iš dabartinių sulaikymų nereikėtų vertinti, „kad žmogus taip visą gyvenimą elgėsi“.

„Dar daugiau – kai šis žmogus aktyviai įsijungė į prezidento rinkimų kampaniją, tuomet man teko irgi dalyvauti, tai  apskritai nebuvo galima kalbėti apie kažkokį bendrą kontaktavimą ar bendradarbiavimą“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Teisėsauga įtaria, kad korupcijos byloje sulaikytas V. Sutkus gavo kyšį iš Lietuvos bankų asociacijos prezidento Manto Zalatoriaus ir kelių tiesimo bendrovių vadovų. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) teigimu, taip pat manoma, kad jis už atlygį tikslingai teikė tendencingą neigiamą informaciją, siekdamas sumenkinti tuometinio susisiekimo ministro Roko Masiulio autoritetą.

Tyrimo duomenimis, V. Sutkus galimai priėmė kyšius iš privačių kelių tiesimo bendrovių vadovų už jo įtaką politiniams procesams, o įgyvendinant ES lėšomis finansuojamą Lietuvos verslo konfederacijos projektą per privačią konsultacijų bendrovę kaip kyšį gavo dalį projekto lėšų.

Antradienį įtarimai pareikšti šešiems asmenims – be V. Sutkaus ir M. Zalatoriaus, jie pareikšti kelių tiesimo bendrovių „Kauno tiltai“ ir „Šiaulių plentas“ generaliniams direktoriams Aldui Rusevičiui ir Juozui Aleksai, taip pat – privačios konsultacijų ir mokymų įmonės vadovui bei privačios informacinių technologijų bendrovės vadovui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir vel

ir vel portretas
visokie kuklianskiai atakuoja seimo turgeli kur pasisuksi visur zydeliai?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių