SAM lengvina pandeminius ribojimus – mažiau reikalavimų renginiuose, kino teatruose

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) švelnina pandeminius ribojimus: srautų valdymas renginiuose tampa rekomendacija, kino teatruose atsisakoma reikalavimo išlaikyti laisvos kėdės atstumą tarp ne kartu atėjusių žiūrovų, jei valgoma ar geriama.

Šie COVID-19 pandemijos valdymo pakeitimai įsigalios nuo penktadienio.

„Iki šiol renginių organizatoriai privalėjo užtikrinti srautų valdymą, o kai žiūrovų ir dalyvių skaičius viršijo pusė tūkstančio asmenų – juos skirstyti į atskirus sektorius po 500 žiūrovų ar dalyvių. Nuo ryt atsisakoma pandemijos metu srautų valdymui naudotų tvorelių ir rodyklių, o personalui nebereikia kontroliuoti žmonių srautų, nors srautų valdymas vis dar išlieka rekomendacinio pobūdžio“, – ketvirtadienį pranešė SAM.

Ministerija atkreipia dėmesį, kad viešojo maitinimo vietoms taip pat nebelieka reikalavimų aptarnauti tik tam tikro srauto žmones.

Tuo metu uždarose patalpose esančiuose kino teatruose ir kino klubuose nuo penktadienio ne kartu atėjusiems žmonėms, jei salėje vartojamas maistas ir gėrimai, nebereikės išlaikyti atstumo per vieną laisvą kėdę.

SAM pabrėžia, kad visuose renginiuose privaloma dėvėti nosį ir burną glaudžiai dengiančius respiratorius arba medicinines veido kaukes, išskyrus laiką, kai kino teatre valgoma ar geriama.

Išimtis nedėvėti kaukės taip pat galioja negalią turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės kaukių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti jų sveikatai.

Kaukių taip pat gali nedėvėti atlikėjai, pranešėjai, renginių vedėjai renginių metu, kai užtikrinamas saugus atstumas nuo žiūrovų, taip pat sportininkai varžybų metu ar sportuojantys dalyviai renginio metu, žmonės fotosesijų, vykdomų atskiroje patalpoje ar nuo kitų asmenų atitvertoje atskiroje erdvėje, metu.

Kovo pradžioje Vyriausybė atsisakė ploto reikalavimo vienam lankytojui prekybos vietose.

Šią savaitę premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė, kad jei sergamumo koronavirusu situacija šalyje ir toliau gerės, Vyriausybė atsisakys likusių pandeminių suvaržymų.

Šiuo metu vis dar galioja reikalavimas parduotuvėse, paslaugų teikimo vietose dėvėti medicinines kaukes ar respiratorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių