Savaitės pradžioje orai keisis: daugės debesų ir lietaus

Sekmadienio orus vis dar lems anticiklonas ir diena bus saulėta, debesų, jei kur nors ir pasirodys, tai labai nedaug, lietaus nenumatoma. Vėjas bus nestiprus, daugiausia pūs iš pietų. Temperatūra įdienojus sušils iki 12-16 laipsnių šilumos.

Naujos savaitės pradžioje orai po truputį pradės keistis, LRT Radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas. Anticiklonas, pasak jo, trauksis, iš vakarų artės žemesnio slėgio laukas, tačiau tos permainos bus lėtos. Pirmadienio naktį dar didesnėje šalies dalyje vyraus mažai debesuoti orai, lietaus nenumatoma, tad naktis dar bus šalta – 0-5 laipsniai šalčio. Šalnos numatomos daugelyje rajonų. Dirvos paviršiuje kai kur tikėtina ir iki 8 laipsnių šalčio ir tik vietomis oro temperatūra išsilaikys apie 1-6 laipsnius šilumos. Pirmadienį dieną debesų jau bus daugiau. Vakariniame šalies pakraštyje kai kur truputį palis. Diena jau bus vėsesnė, dėl didesnio debesuotumo temperatūra kils iki 9-13 laipsnių šilumos.

Antradienį lietaus debesų į mūsų šalį plis dar daugiau, naktį vakariniuose rajonuose, dieną jau didesnėje šalies dalyje palis. Vyraus negausus lietus, gausesnis ji prognozuojamas vakariniame šalies pakraštyje. Temperatūra antradienio naktį bus aukštesnė, nes bus gerokai daugiau debesų. Daug kur ji išsilaikys teigiama – 1-6 laipsniai šilumos, tik pajūryje bus dar vienu kitu laipsniu šilčiau. Šalnų galima tikėtis tik rytiniuose ir pietiniuose rajonuose. Dieną oras šils iki 9-13 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių