Seimas žengė pirmą žingsnį link Vyčio ženklo ant automobilių valstybinių numerių

Gali būti, kad ateityje ant automobilių valstybinių numerių atsiras Valstybės herbo (Vyčio) ženklas.

Antradienį Seimas žengė link to pirmą žingsnį, po pateikimo pritardamas Seimo nario Andriaus Kupčinsko pateiktoms Valstybės herbo, kitų herbų ir herbinių ženklų įstatymo pataisoms.

Teigiamas rezultatas – savo šalies reprezentacija ir simbolikos puoselėjimas.

Už siūlomą įstatymo pakeitimą po pateikimo balsavo 87 Seimo nariai, balsavusiųjų prieš nebuvo, susilaikė 10  parlamentarų. Projektas toliau keliaus į Seimo komitetus, vėliau jo laukia svarstymo ir priėmimo procedūros Seime.

Pasak A. Kupčinsko, nuo 2018 m. išduodamuose automobilių valstybinių numerių ženkluose nebeliko šaltuoju būdu išspaustų apskritimų – techninės apžiūros galiojimo lipduko ir hologramos, kuri buvo viena iš numerio ženklo apsaugos priemonių.

A. Kupčinsko nuomone, šiuo metu likusią tuščią vietą (tarp raidžių ir skaičių) ant automobilių valstybinių numerių būtų galima tinkamai užpildyti Lietuvos Respublikos herbo – Vyčio – simbolika.

Lietuvos valstybės herbas – Vytis. A. Sabaliausko / ELTOS nuotr.

„Lietuvos valstybės herbas gali būti naudojamas ant automobilių valstybinių numerių. Teigiamas rezultatas – savo šalies reprezentacija ir simbolikos puoselėjimas“, – sako parlamentaras.

Iniciatyvos autorius A. Kupčinskas sako, kad tai būtų viena efektyviausių valstybės reprezentacijos priemonių, kuria jau pasinaudojo ir pasirinko tokios ES šalys kaip Slovakija, Kroatija, Slovėnija, Austrija ir Vokietija bei kitos ne ES šalys (Šveicarija ir t. t.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
galva pasales pasiule !

...

... portretas
Kam to reikia? Visai nupuso jis

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Manau, kad negarbinga taip nupiginti Valstybės Herbą: ne visi jį tinkamai vertina, ne visada įmanoma jį apsaugoti nuo suteršimų ar pažeidimų, gali atsirasti vandalų, tyčiomis sutepančių ar apgadinančių Lietuvos Herbą.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių