Seimo viešbutyje apgyvendintas 61 karo pabėgėlis iš Ukrainos

  • Teksto dydis:

Seimo viešbutyje šiuo metu apgyvendintas 61 nuo karo Ukrainoje nukentėjęs asmuo, tarp jų čia priimta 15 šeimų su 23 vaikais. Jie apgyvendinti 16 Seimo viešbučio butų. Dar dviejuose atsilaisvinusiuose butuose nuo karo nukentėjusius asmenis numatoma apgyvendinti artimiausiu metu, informuoja Seimo kanceliarijos  Informacijos ir komunikacijos departamentas.

Nukentėjusius asmenis, prioritetą teikiant pažeidžiamiems asmenims, parinko VšĮ „Stiprūs kartu“.

Prieš suteikiant apgyvendinimo vietas nuo karo nukentėjusiems asmenims, Seimo kanceliarijos bendruomenė iš anksto pasirūpino ir pagelbėjo būtiniausiais buities daiktais, maisto ruošimo ir higienos priemonėmis.

Nukentėjusių asmenų gyvenimo Seimo viešbutyje išlaidos (už šaltą ir karštą vandenį, elektros energiją, šiluminę energiją ir komunalines paslaugas) bus kompensuojamos ir apmokamos iš Seimo kanceliarijos lėšų.

Gyvenamosios patalpos karo pabėgėliams suteiktos trims mėnesiams. Vėliau šis terminas, nepasikeitus situacijai, galės būti pratęsiamas kas tris mėnesius, bet ne ilgiau kaip iki 2023 m. kovo 4 d. – iki laikinosios apsaugos Lietuvos Respublikoje suteikimo užsieniečiams laikotarpio pabaigos, nustatytos Vyriausybės nutarime.

Seimas kovo 24 d. priėmė Seimo statuto pakeitimus, kuriais nusprendė sudaryti galimybę laisvas gyvenamąsias patalpas Seimo viešbutyje panaudoti teikiant pagalbą nuo karo nukentėjusiems asmenims. Sprendimą dėl laisvų gyvenamųjų patalpų suteikimo karo pabėgėliams iš Ukrainos priima Seimo kancleris Seimo valdybos nustatyta tvarka ir sąlygomis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeSeimo viešbutispagalba ukrainiečiams

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių