Šiaulių kultūros centras po rekonstrukcijos atvėrė duris

Atidarytas ilgiau nei dvejus metus renovuotas Šiaulių kultūros centras, į kurio atnaujinimą investuota apie 5 mln. eurų, pranešė Kultūros ministerija.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas tikisi, kad centras pagyvins miesto kultūrinį gyvenimą, pritrauks geriausius Lietuvos ir užsienio kolektyvus, leis vykdyti kokybiškesnę kultūrinę veiklą.

„Šiaulių kultūros centro erdvė bus orientuojama į įvairių interesų grupių poreikius, kad čia galės repetuoti šio centro mėgėjų meno kolektyvai, bus sudaromos sąlygos ir kitų organizacijų iniciatyvų pristatymui, kad šis centras pritrauks daugiau profesionalaus meno kolektyvų. (...) Centras sustiprins kultūrinę veiklą šiame mieste“, – atidarymo ceremonijoje kalbėjo M. Kvietkauskas.

Kultūros ministerijos duomenimis, Šiaulių kultūros centro infrastruktūrai atnaujinti skirta 4,012 mln. eurų iš valstybės kapitalo investicijų ir Europos Sąjungos lėšų. Dar 1 mln. eurų iš savivaldybės biudžeto skirtas baldų, garso, apšvietimo ir kitai reikalingai įrangai įsigyti. 

2003 metais Šiaulių kultūros centras pelnė Geriausio kultūros centro apdovanojimą, skiriamą už aktyvią ir reikšmingą veiklą. Penki Kultūros centro kolektyvai yra laimėję aukščiausią Lietuvos liaudies kultūros centro ir Pasaulio lietuvių dainų šventės fondo įsteigtą apdovanojimą „Aukso paukštė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių