Sinoptikas: kitą savaitę gali sugrįžti žiema

  • Teksto dydis:

Naujos savaitės pradžia bus niūri, su mišriais krituliais ir vėl sustiprėsiančiu vėju, prognozuoja sinoptikai.

Sekmadienio rytas išaušo kiek ramesnis. Šeštadienį ūžavęs gūsingas vėjas naktį aprimo. Sekmadienį vėjas vėl toliau rims, yra tikimybė, kad iki vidurdienio tik Baltijos pakrantėje vėjo gūsiai sieks 15-18 m/s, bet vakarop ir šis vėjas nurims, LRT radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Vėjas ramesnis, tačiau orai, pasak sinoptiko, bus niūrūs ir nuobodūs – daug debesų, mažai pragiedrulių, o iš vakarų Lietuvos link jau dabar artėja kritulių bangos. Tad sekmadienį kritulių irgi neišvengsime, protarpiais jie iškris ir bus mišrūs – lietus ir šlapdriba. Temperatūra bus neaukšta, šils vos iki 1-4, na, nebent pietiniuose rajonuose kai kur iki 5 laipsnių šilumos.

Pirmos savaitės pusės orai bus irgi niūrūs. Pirmadienį priartės naujas žemo atmosferos slėgio sūkurys, tad kritulių bus daugiau, jie bus intensyvesni. O krituliai vėl bus įvairūs – ir sniegas, ir šlapdriba, o dieną kai kur netgi pasirodys ir lietus. Sekmadienį aprimęs vėjas bus ramesnis, vidutinio stiprumo ir pirmadienio naktį. Deja, taip tęsis neilgai, nes dieną pietvakarių vėjas vėl pradės stiprėti ir vakarų Lietuvoje jo gūsiai kai kur pasieks 15-18, o arčiau jūros – ir 20 m/s. Naktį temperatūra žemės ir svyruos nuo 2 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Tai, pasak sinoptiko, klastingiausia temperatūra, kada formuojasi plikledis. Dieną pasirodys daugiau lietaus, tad ir temperatūra bus šiek tiek aukštesnė. Prognozuojama, kad pirmadienį dieną bus 4-8 laipsniai šilumos.

Kritulius ir gūsingesnį vėją vėl teks minėti kalbant apie antradienio orus, sakė sinoptikas V. Sakalauskas. Vėjo gūsiai daug kur sieks 15-20 m/s, protarpiais jie bus su krituliais. Naktį temperatūra vėl bus panaši kaip pirmadienio – apie nulį, o dieną vos 1-4 laipsniai šilumos.

Trečiadienį ir kitos savaitės antroje pusėje kritulių mažės, vėjas rims. Tačiau atsiris šaltesnių orų banga. Trečiadienio naktį, pavyzdžiui, pašals iki 2-7 laipsnių šalčio, tik Kuršių nerijoje laikysis apie nulį. Dieną temperatūra irgi nenutols toli nuo nulio – bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį gali sugrįžti ir žiema, sakė sinoptikas. Kritulių nenumatoma, bet bus kur kas šalčiau. Pavyzdžiui, naktį bus 3-8, o vietomis pragiedrėjus galima tikėtis ir 10 laipsnių šalčio, tik vakariniame šalies pakraštyje, netoli jūros, Kuršių marių bus keliais laipsniais šilčiau. Dieną termometrai rodys 1-6 laipsnius šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių