Specialistai pataria, kaip apsisaugoti nuo virusų: tai daryti turi visi

  • Teksto dydis:

Pastarosiomis dienomis netylant kalboms apie koronaviruso grėsmę, tikrinami ne tik iš šiaurės Italijos į Lietuvą atskrendantys žmonės – imtis priemonių raginami ir didieji šalies miestai. Dezinfekuojamas viešasis transportas ir net taksi automobilių durelių rankenos.

Jau kurį laiką Vilniaus oro uoste tikrinamas kiekvienas iš šiaurės Italijos į Lietuvą atskridęs keliautojas, nes šiuo metu skelbiama apie minėtoje svečios šalies dalyje fiksuotą koronaviruso židinį.

Lėktuvais atvykstantiems į Vilnių matuojama temperatūra bei paaiškinama, kaip jie turėtų elgtis artimiausiu metu, skelbia LNK žinios.

Vieno orlaivio keleivius sostinės oro uoste tikrina Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai ir mažiausiai trisdešimt apmokytų savanorių ir Maltos ordino, Raudonojo Kryžiaus ir Šaulių sąjungos.

NVSC specialistai aiškina, kad užsikrėsti koronavirusu oro uoste – tikimybė maža, bet susirgti gripu ar kitomis kvėpavimo takų ligomis rizika išlieka didesnė. Tačiau šiomis dienomis Vilniaus oro uoste dirbantys žmonės esą yra pilnai apsaugoti – jie dirba su respiratoriais, pirštinėmis bei chalatais. Tiesa, savanoriai raginami vis dėlto nepalaikyti tiesioginio kontakto su atvykstančiaisiais.

Kaip teigiama reportaže, atitinkamų apsaugos priemonių imasi ir iš oro uosto išeinančius keleivius sutinkantys taksistai. Jie specialiu skysčiu dezinfekuoja ne tik savo rankas, bet ir automobilių dureles iš vidinės ir išorinės pusių. Tai rekomenduojama ne tik pastariesiems, bet visiems piliečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių