STT padės Azerbaidžanui sukurti turto susigrąžinimo ir valdymo sistemą

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kartu su kitomis Lietuvos teisėsaugos institucijomis padės įsteigti turto susigrąžinimo įstaigą Azerbaidžane, antradienį pranešė STT.

Projektas bus vykdomas Europos Sąjungos lėšomis ir įgyvendintas per dvejus metus.

Pasak tarnybos, praėjusią savaitę Azerbaidžane STT bei Generalinės prokuratūros vadovai dalyvavo Europos Sąjungos (ES) finansuojamo projekto „Parama nusikalstamo turto susigrąžinimo ir valdymo sistemos reformai Azerbaidžane“ atidarymo renginyje.

„Tradiciškai, teisėsaugos institucijos dažniausiai siekia išaiškinti, ištirti nusikaltimus ir nubausti kaltininkus. Tačiau dabar daugelis teisėsaugos institucijų atstovų supranta, kad to nebeužtenka – reikia siekti, kad nusikalsti neapsimokėtų“, – teigė STT direktorius ir projekto vadovas Žydrūnas Bartkus.

Azerbaidžano generalinis prokuroras Kamranas Alijevas pažymėjo, kad tokios programos yra galimybė perimti tarptautinę patirtį.

Anot jo, iki šiol ES Azerbaidžane labai prisidėjo prie kovos su korupcija ir nelegaliais finansų srautais įvairiais dvišaliais ir daugiašaliais projektais.

„Šiandien oficialiai pradedame įgyvendinti projektą, kurio tikslas – tarpdisciplininis požiūris, orientuotas į tris tarpusavyje susijusius elementus: Europos normų ir standartų nustatymą turto atgavimo srityje, standartų laikymosi stebėseną ir atsakingų Generalinės prokuratūros darbuotojų gebėjimų stiprinimą“, – pažymėjo ES ambasadorius Azerbaidžane Peteris Michalko.

Anot Ž. Bartkaus, Lietuva 2009–2011 metais jau yra įgyvendinusi Dvynių projektą su Azerbaidžano generaline prokuratūra. Tuomet reorganizuotas kovos su korupcija departamentas prie Azerbaidžano generalinės prokuratūros.

Įgyvendinant projektą bus sukurta nacionalinė turto susigrąžinimo sistema, kuri apimtų turto susigrąžinimo strategijos, veiksmų plano sukūrimą, naujų teisės aktų projektų parengimą ir esamų pakeitimą. Taip pat planuojama reorganizuoti Azerbaidžano Generalinės prokuratūros specialaus konfiskavimo klausimų koordinavimo departamentą į Nacionalinę turto susigrąžinimo instituciją, kuri būtų pripažįstama tarptautiniu mastu.


Šiame straipsnyje: STTAzerbaidžanaspagalba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių