Sveikatos viceministras apie koronaviruso auką: užsikrėtė ligoninėje

Pirmoji koronaviruso COVID-19 auka Lietuvoje yra garbaus amžiaus moteris, greičiausiai ji užsikrėtė ligoninėje, spaudos konferencijoje šeštadienį pranešė sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

„Tai koronoviruso paveiktas žmogus (...) Tai garbaus amžiaus moteris, kuri gydėsi ligoninėje. (Kovo) 19 dieną ji buvo iš tos ligoninės išrašyta, bet kitą dieną vėl buvo grąžinta ir netekome“,  – sakė viceministras. 

„Greičiausiai taip, kad ji užsikrėtė ligoninėje. Tokie įtarimai yra“, – pridūrė A. Šešelgis.

Jis dar negalėjo pasakyti, ar mirusi moteris bendravo su Ukmergės ligoninėje dirbusia užsikrėtusia koronavirusu gydytoja.

„Yra tiriama. Yra labai didelis ratas gydytojų, kurie turėjo kontaktą su šia užikrėtusia gydytoja“, – kalbėjo A. Šešelgis.

A. Šešelgis pranešė, kad mirusiai moteriai tyrimas dėl koronoviruso buvo atliktas teismo medicinos ekspertų siuntimu.

„Buvo visi simptomai nustatyti, kad tai gali būti koronavirusas, tai vis tik buvo priimtas sprendimas pasitikrinti ir šitas testas buvo atliktas“, – teigė viceministras, paklaustas, kodėl ligonei iš Ukmergės tyrimas dėl koronaviruso atliktas tik po mirties.

Viceministro teigimu, anksčiau nekilo įtarimų, kad moteris gali būti užsikrėtusi koronavirusu.

„Anksčiau ši moteris nebuvo įtariama, kad galėjo turėti kontaktų ar galėjo būti užsikrėtusi virusu“, – teigė viceministras.

Jis tvirtino, kad moteris seniai turėjo „ne vieną problemą, dėl kurių ji gydėsi ligoninėje“, todėl, anot jo, medikai neįtarė koronoviruso.

Koronavirusas šį ketvirtadienį buvo patvirtintas vienai Ukmergės ligoninės medikei, kuri buvo izoliuota ir gydoma Santaros klinikose.

Pasak A. Šešelgio, jau nustatyta, kad ši ligoninės medikė kontaktavo su 160 žmonių, iš kurių 127 yra gydytojai. 

A. Šešelgis tvirtino, kad „šis atvejis labai neramina“, nes gydytoja „niekur nebuvo išvykusi“.

Jis tikisi, kad specialistai netrukus išsiaiškins židinio kilmę.

„Asmens sveikatos priežiūros specialistai bando išsiaiškinti, kurioje vietoje kas galėjo virusą paplatinti. Yra įtarimų, kad iš tos visos aplinkos bus žmogus, kuris buvo atvykęs, kuris buvo atvykęs iš užkrėstų teritorijų į Lietuvą ir tas nesilaikė saviizoliacijos ir karantino režimo. Artimiausiu metu specialistai kristalizuos tą židinį“, – teigė viceministras.

A. Šešelgis žada, kad visi su medike kontaktavę asmenys bus tiriami dėl koronaviruso.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, ji turėjo tiesioginį kontaktą su kolegomis, anksčiau keliavusiais Italijoje, Egipte, Afrikoje ir Dubajuje. 

Dėl to Ukmergės ligoninėje uždaryti chirurgijos, reanimacijos, traumatologijos ir priėmimo skyriai, pacientai yra perkelti į kitus skyrius, o dėl buvusio kontakto su medike izoliuota apie šimtas ligoninės medicinos personalo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Kaip galima teigti,kad velionė užsikrėtė ligoninėje?Gal nuo tos moters užsikrėtė medikai? Ir prie ko čia policija tiria atvejį???

anekdotas

anekdotas portretas
Ta taip vadinama viruso auka turėjo begalę ligų, nuo kurios bet kuriuo metu tokiam amžiuje gali mirti. Bet buvo nuspręsta mirtį nurašyto virusui. Nereikia tokiomis nesąmonėmis durninti kitų.

Renata Sen

Renata Sen portretas
Va čia visų jūsų ministrų-viceministrų ir kt. valstybininkų nuopelnas: vietoje to kad jau prieš kelis metus būtumėte tvarkę medicinos įstaigų tvarkas, darbą ir finasavimą užsiėmėte kuo? NIEKAIS. Dabar džiaukitės. Visai negerbiu..
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių