Teismas: policijos vadovybę kritikavęs A. Martinkus iš pareigų atleistas teisėtai

  • Teksto dydis:

Buvęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnas Algimantas Martinkus, kritikavęs policijos vadovybę dėl politinių oponentų sekimo, iš pareigų atleistas pagrįstai, neskundžiama nutartimi patvirtino teismas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas balandžio 19 dieną A. Martinkaus apeliacinį skundą atmetė ir paliko galioti nepakeistą žemesnės instancijos teismo nutartį, BNS informavo teismo atstovė Neringa Lukoševičienė.

Policijos departamentas penktadienį pranešė, jog šiame Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendime konstatuojama, jog įsakymai dėl leidimo A. Martinkui dirbti su slapta informacija panaikinimo ir atleidimo yra teisėti ir pagrįsti.

Departamentas priminė, jog buvęs pareigūnas iš užimamų pareigų atleistas dėl šiurkščių kriminalinės žvalgybos veiklos bei teisės aktų, procedūrų, reglamentuojančių kriminalinę žvalgybą, pažeidimų, ryšių ir informacijos nutekinimo asmenims, siejamiems su organizuotu nusikalstamumu ir tuo pagrindu leidimo dirbti su įslaptinta informacija panaikinimo.

Pats A. Martinkus yra prašęs Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen inicijuoti parlamentinės komisijos sudarymą dėl galbūt neteisėtų kriminalinės žvalgybos tyrimų.

Jis prašė ištirti galimai neteisėtus buvusio Lietuvos kriminalinio policijos biuro vadovo Rolando Kiškio, buvusio jo pavaduotojo Andžejaus Roginskio, buvusio Imuniteto tarnybos vado, dabartinio teisingumo viceministro Elano Jablonsko, taip pat biuro dabartinio viršininko pavaduotojo Sauliaus Brigino, aukštų pareigūnų Gintaro Gečėno, Ginto Venclovo veiksmus.

Be kita ko, A. Martinkus kaltina A. Roginskį jam nurodžius melagingai susieti Palangos gelbėtojų stoties vadą Joną Pirožniką su Kauno „Kamuolinių“ grupuote, taip inicijuojant kriminalinę žvalgybą.

Ekspareigūnas teigė, kad taip baigiantis tuometinio generalinio policijos komisaro Lino Pernavo penkerių metų kadencijai prasidėjo „visuomenei nematoma kova dėl generalinio komisaro posto“, o tokiais veiksmais siekta sukompromituoti dabartinį policijos vadovą Renatą Požėlą, tuomet vadovavusį Valstybės sienos apsaugos tarnybai.

A. Martinkus teigė, jog sekti taip pat nurodyta tuometinį Vyriausybės kanclerį Algirdą Stončaitį, tuometinį Kauno apskrities policijos viršininką Darių Žukauską, Seimo narį ir vėliau aplinkos ministrą Kęstutį Mažeiką, parlamentarą Artūrą Skardžių ir kitus.

Policijos departamentas šiuos A. Martinkaus teiginius yra pavadinęs neatitinkančiais tikrovės.

Generalinė prokuratūra vasarį pakartojo nematanti pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl buvusio pareigūno policijai metamų kaltinimų.

Atsakydama į anksčiau Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) jai persiųstą A. Martinkaus pareiškimą, prokuratūra priminė, kad buvusiam pareigūnui atsakymas seniai pateiktas, o TTK pirmininkas apie tai informuotas.

A. Martinkaus ir jo advokato pozicija plačiau išdėstyta „Kauno dienos“ straipsnyje: https://kauno.diena.lt/naujienos/kaunas/nusikaltimai-ir-nelaimes/itakingu-pareigunu-skandale-taskas-dar-nepadetas-1120612.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Departamentas

Departamentas portretas
O ko jus tikejosi

marija taurage

marija taurage portretas
sviniaus marionete atleistas teisetai,ot gerai,tiesa laimi,svinius vis gauna i kudlas

east europe

east europe portretas
kurwa, kurwa. tokiu paciu debilu salis kaip rusynas. kazka biski imituoja dirbantys, kad paskui patys galetu istatymus lauzyt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių