Trijose savivaldybėse – pėstininkų pratybos: mokysis ginti gyvenamąją vietovę

  • Teksto dydis:

Marijampolės, Vilkaviškio ir Kaišiadorių savivaldybėse bei Palomenės, Gudienos seniūnijose penktadienį prasidės pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Algirdo pėstininkų bataliono kuopų vertinamosios lauko taktikos pratybos.

Per pratybas kariai vykdys tokias taktines užduotis, kaip gynybiniai veiksmai apgyvendintoje vietovėje, siekiant apginti ir išlaikyti nurodytą vietovę, pranešė kariuomenė.

Keliuose bus įrengiami kontrolės ir patikros postai, taip pat vykdomas patruliavimas gyvenvietėse, apsaugant ir kontroliuojant nustatytą teritoriją.

Kariai treniruosis bendradarbiaudami su Karo policijos patruliais, žvalgybos padaliniais bei Viešojo saugumo tarnybos kinologais.

„Bus vykdomas įvairios užduotys nuo patruliavimo, maršruto ir objektų žvalgybos, kontrolės postų įrengimo iki pasalos rengimo ir taktinės medicinos veiksmų mūšio lauke“, – teigiama pranešime.

Pratybos skirtos įvertinti kuopos skyrių gebėjimą veikti apgyvendintoje vietovėje, taip pat treniruojami karių įgūdžiai bendradarbiauti su civiline aplinka.

Per mokymus bus naudojami imitaciniai šaudmenys, dūminiai paketai, rajonuose ginkluoti kariai judės tiek pėsčiomis, tiek su pėstininkų kovos mašinomis „Vilkas“, taip pat bus vykdomos operacijos pasitelkiant Karinių oro pajėgų sraigtasparnį.

Pratybos iki birželio 2-osios rajonuose vyks ir dienos, ir nakties metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Temtinė

Temtinė portretas
Apie kokia sajudžio ikūrimo švente kalbat Gal atsipeikėkit komunistai išėjo o kgbistai atėjo Jeigu nematėte kad lietuva toliau atėjo KGBdėdulė pagrobti išvogti tai bailit ta spektakli O kad šitie komuniagos KGB šves tai sutinku tai ju šventė ir tik išdavikai eis su jais švesti ju pergale Mes švesim kaip būsim laisvi

senjorė

senjorė portretas
Anusai išsigimėli komuniste nesistenk nes mes motinos tau neleisim i chacholu žūdynes itraukti musu vaikus Mes greičiau už tave suruošim pratybas sutikti karius su baltom vėliavomTurit tokiu kurie už pinigus eina žudyti jau vienas kapanojasi klinikose ir kažin ar išrikapanos nemanau kad dievulis tokiam atleis Čia jau kaip išeina Arba doleriukai arba šratai i tuščia makaule

to anonimas

to anonimas portretas
KAIP REKIA KAD RUSAI PUOLA TA MINUTE VYKSTA PRATYBOS O VALDŽIUKĖ PRIE SEIFU DARBUOJASI DALINASI PO 14 000 AIŠKU TAI NE JUOKINGA O GRAUDU VISI UKROPAI KURIE BUVO JANKIU RUOŠIAMI PULTI RUSUS SAVUS O NE PO UKRIJA ŠLIAUŽIOJANČIUS JANKIUS GULI JAU PO ŽEME AR PEKLOJE UŽ SAVO TAUTOS ŽUDIMA
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių