Ukrainos gimtadienio proga A. Tapinas vėl renka pinigus: pirks dronus kamikadzes

  • Teksto dydis:

Žurnalistas Andrius Tapinas antradienį paleido dar vieną akciją, kurios metu siekiama surinkti 4-5 mln. eurų. Už juos bus perkami dronai kamikadzės. Visuomenininkas tikisi, kad tokią dovaną pavyks Ukrainai įteikti per jos gimtadienį.

„Rugpjūčio 24-oji – Ukrainos Nepriklausomybės diena ir lygiai pusė metų nuo karo pradžios. Parodykim, kad Lietuva tikrai nepavargo padėti Ukrainai ir įteikim dvi dovanas Ukrainos gimtadienio proga: tortą, nes koks gimtadienis be torto, ir kamikadzių dronų legioną“, – antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ rašė žurnalistas.

A. Tapinas nurodo, kad dronams reikia apie 4-5 mln. eurų. Šie dronai kamikadzės – dar vienas ginklas Ukrainos kovoje prieš agresorių, sprogmenis nešantys žudikai gali naikinti tankus, vadavietes, o didesni – netgi tiltus ar aerodromus.

„Mes perkam dviejų rūšių kamikadzes dronus iš dviejų gamintojų: „Warmate“ (Lenkija, WB Group) ir „UJ-23 Topaz“ (Ukraina, UkrJet.). Mes netgi lankėmės Ukrainos dronų gamykloje ir galėjome savo akimis įsitikinti, kaip jie veikia ir kodėl Kryme rūkyti gali būti dar pavojingiau. Poreikis suderintas su Ukrainos žvalgybos (GUR) vadovais. Dviguba nauda – paremsim mūsų artimiausio sąjungininko – Lenkijos gamintoją, o Ukrainos dronams išleisti pinigai prisidės prie Ukrainos ekonomikos“, – dėstė A.Tapinas.

Šį kartą pinigų rinkimo akciją žurnalistas pavadino „Legion of Boom“. Tikimasi, kad sprogstantys dronai sudarys ištisą legioną ir tai padės Ukrainai laimėti karą prieš Rusiją.

„Už 4 milijonus eurų mes galim nupirkti apie 80 tokių dronų, už 5 milijonus išeitų visas 100. O tai jau tikrai būtų 100 smūgių iš dangaus. Ugnis, dūmai, degantys tankai, griūvantys tiltai ir panikuojantys rašistai“, – prie akcijos prisijungti kvietė A.Tapinas.

Jis priminė, kad prie „Bayraktar“ pinigų rinkimo akcijos prisidėjo daugiau ne 200 tūkst. žmonių, tad tikimasi, kad ir šį kartą bus ne ką mažiau aukotojų. Todėl visuomenininkas kvietė ne tik pervesti pinigus koviniams dronams, bet taip pat ir skleisti žinią kitiems, kad per trumpą laiką pavyktų įgyvendinti idėją ir iki Ukrainos gimtadienio jau būtų surinkta reikiama suma.

Panašu, kad žmonės ir prie šios akcijos noriai jungiasi. Per kelias valandas nuo akcijos pradžios jau buvo surinkta daugiau nei 157 tūkst. eurų.

Norintys prisidėti prie dronų kamikadzių pirkimo akcijos, pinigus gali pervesti į „Laisvės TV“ sąskaitą. Prisidėti gali ir įmonės. Jei parama neviršija 1,5 tūkst. eurų, paramos sutarties nereikia. Jei viršija, sutartis reikalinga. Paramą įmonės gali pervesti, po to parašyti zivile@laisves.tv.

Gavėjas: Všį Laisvės TV

Sąskaitos numeris: LT167300010156927144, „Swedbank“

SWIFT: HABALT22

Paskirtis: Legion


Šiame straipsnyje: andrius tapinaskaras Ukrainojekarasdronairenka paramą Ukrainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių