Utenos konservatorė į rajono biudžetą grąžino daugiau nei 19 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Utenos rajono savivaldybės taryboje konservatoriams atstovaujanti Eglė Zarankaitė pranešė į rajono biudžetą grąžinusi 19,3 tūkst. eurų – visą per buvusią kadenciją jai kanceliariniams poreikiams išmokėtą sumą.

„Būdama Tarybos nare buvau studentė, nedirbau, pajamų neturėjau, mane finansiškai remdavo artimi šeimos nariai. Panaudotos aštuonios skirtingos kortelės mokėjimams buvo tik artimų šeimos narių. Savo automobilio taip pat neturiu, Tarybos nario veikloje naudojausi šeimos automobiliais: automobiliu, varomu dujomis ir benzinu, bei automobiliu, varomu dyzelinu“, – savo „Facebook“ paskyroje trečiadienį teigė E. Zarankaitė, kartu pridėdama mokėjimo nurodymo patvirtinimo kopiją. 

„Per ketverius metus dalyvavau ne tik posėdžiuose, bet ir frakcijos, komitetų ir komisijų susitikimuose, renginiuose ir susitikimuose su rajono gyventojais darbo dienomis ir savaitgaliais“, – pridūrė politikė.

E. Zarankaitė pripažino nevedusi tikslios kuro sąnaudų apskaitos bei teigė prireikus esanti pasirengusi bendradarbiauti su teisėsauga.

„Sprendimą grąžinti visas lėšas, kurių panaudojimas gali sukelti abejonių priėmiau, nes suprantu, kad politikui galiojantys aukštesni etikos standartai neleidžia teisinti savo elgesio sakant, kad elgiausi taip, nes elgėsi kiti ar kaltinti kažkokius nekokybiškai parengtus reglamentus ar tvarkas“, – teigė Utenos rajono tarybos narė.

Pirmoji apie grąžintą dalį išleistų lėšų pirmadienį pranešė finansų ministrė konservatorė Gintarė Skaistė. Ji teigė pervedusi beveik 14 tūkst. eurų, nes šiuo metu tokios sumos  negali pagrįsti – neturi išlikusių išlaidų čekių ar apmokėtų sąskaitų išrašų.

Antradienį apie į miesto biudžetą grąžintą pusę – 21 tūkst. eurų – sumos, išmokėtos per buvusią kadenciją, pranešė Kauno miesto savivaldybės tarybos opozicijos lyderis konservatorius Paulius Lukševičius.

Kai kurių savivaldybių tarybų narių kanceliarinių išmokų skaidrumo klausimą iškėlė visuomenininkas Andrius Tapinas. Anot jo, savivaldos politikai maksimaliai panaudojo galimas sumas, nepaisant to, kad per pandemiją judėjimas ir kitokia veikla buvo smarkiai apriboti.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų prezidiumas praėjusią savaitę pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą, siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų kilusią politinę krizę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>Jei \\\\\.../////

>>>Jei  \\\\\...///// portretas
>Niekaip.

Jei

Jei portretas
O kaip buvo grazinti pervedimu ar grynaisiais

:)))

:))) portretas
a ko noret is konservuoto sbrodo...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių