Vėjuoti orai rims, spustelės šaltukas

  • Teksto dydis:

Vėjuoti orai pamažu rims, tačiau suplonėjus debesų sluoksniui spustelės šaltukas.

Šeštadienio rytą didesnėje šalies dalyje snyguriavo, temperatūra buvo nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio. Dieną orai taip pat išliks labai panašūs – vyraus debesuoti orai, vakariniuose rajonuose galima tikėtis pragiedrulių, daugelyje rajonų pasnigs, tačiau jau negausiai, LRT radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas.

Pasak jo, vėjas dar išliks stiprokas, šiaurės vakarų, šiaurės, tačiau pavojingų gūsių jau neturėtų būti. Didesnėje šalies dalyje bus slidu, vietomis pustys. Temperatūra didesnėje šalies dalyje bus 0-4 laipsniai šalčio ir tik prie jūros gali sušilti iki 1 laipsnio šilumos.

Sekmadienį sniego dar mažės, naktį dar didesnėje šalies dalyje truputį pasnigs, o dieną jau tik vietomis. Debesys plonės, rodysis daugiau pragiedrulių. Vėjas, pasak sinoptiko, taip pat rims ir sekmadienio dieną jau galima sakyti bus silpnas, nepastovios krypties. Nakties metu, kadangi pasirodys daugiau pragiedrulių, šals šiek tiek daugiau – iki 3-8 laipsnių šalčio, vietomis pragiedrėjus ir iki 10-12 laipsnių šalčio. Dieną laikysis 1-6 laipsnių šaltis ir tik prie jūros temperatūra gali pakilti iki 0-2 laipsnių šilumos.

Kaip sakė sinoptikas T. Kantautas, kitos savaitės pradžioje orai bus kontrastingi, ypač temperatūrų atžvilgiu. Pirmadienio naktį vietomis, dieną daug kur numatomi nedideli krituliai, daugiausia jie išplis į vakarinę šalies dalį. Temperatūra bus skirtinga – nakties metu vakarų Lietuvoje ji pažemės iki 0-5 laipsnių šalčio, čia pradės plūsti šiltesnis oras, o rytinėje šalies pusėje dar šals iki 8-13, o kai kur net ir 17 laipsnių šalčio. Pirmadienio dieną rytų Lietuvoje bus 1-6 laipsniai šalčio, o vakarų Lietuvoje jau bus atlydys – iki 0-4 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių