VRM tyrimas: Lietuvoje saugūs pernai jautėsi 87 proc. gyventojų

Lietuvoje pernai saugūs jautėsi 87 proc. gyventojų, taip besijaučiančių žmonių skaičius augo, rodo ketvirtadienį pristatytas Vidaus reikalų ministerijos (VRM) užsakymu atliktas tyrimas.

2020 metais šis rodiklis siekė 79 procentus.

„Matome teigiamus pokyčius, nes vis daugiau Lietuvos gyventojų, kaip matome iš tyrimo rezultatų, jaučiasi saugūs, teigiamai vertina kriminogeninę situaciją“, – žurnalistams sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Jos teigimu, žmonės, apklausos duomenimis, jaučiasi ir sąmoningesni.

„Tai reiškia, kad patys turi imtis veiksmų, kad pasirūpintų savo ar savo artimųjų saugumu, taip pat žmonės jaučiasi ir geriau pasirengę nelaimėms“, – kalbėjo ministrė.

Anot apklausos, 57 proc. respondentų mano, kad žinotų, kaip elgtis stichinių ar žmogaus sukeltų nelaimių metu. Užpernai šis rodiklis buvo 48 procentai.

56 proc. žmonių savo mobiliajame telefone yra nusistatę ar atsisiuntę programėlę trumpiesiems perspėjimo pranešimams gauti, o 41 proc. namuose turi įsirengę autonominius dūmų detektorius.

91 proc. apklaustųjų teigiamai vertina ugniagesių darbą, 83 proc. teigiamai atsiliepia apie Bendrosios pagalbos centro (BPC) ir policijos veiklą, 70 proc. – apie pasieniečių darbą.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigė, kad ne visada nusikaltimai yra ištiriami, dėl to „yra vietos tobulėti“.

„Yra labai svarbu, kad galbūt ir neištyrus nusikaltimo – kas, deja, irgi nutinka – žmogus jaustų pasitenkinimą policijos pastangomis, todėl šitoje vietoje labai atvirai sakome, kad ne visada mums tai pavyksta (...) Noriu pritarti tai visuomenės daliai, kuri sako, kad taip – mūsų pastangos turėtų būti didesnės“, – sakė R. Požėla.

Jis pabrėžė, kad visuomenė yra „pagrindinis policijos vertintojas“ ir žadėjo „minusus paversti pliusais“.

Gyventojų apklausą pernai rugpjūčio–lapkričio mėnesiais atliko įmonė „Spinter tyrimai“.

Vidaus reikalų ministrė tvirtino, kad kitos apklausos rezultatai bus kitokie, kadangi karas Ukrainoje galėjo priversti žmones domėtis savo saugumu.

„Matyt, kitais metais mes matysime truputį kitokius duomenis, nes ministerija ir institucijos ėmėsi veiksmų, ką daryti vienu ar kitu atveju, ar nelaimės atveju“, – teigė ji.

A. Bilotaitės teigimu, daugiau dėmesio toliau turi būti skiriama civilinei saugai.

Tyrimo metu apklaustas 5021 respondentas: 3021 tiesioginės apklausos būdu ir 2010 internetinės apklausos būdu.


Šiame straipsnyje: VRMsaugumasjautėsi saugiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai nešk iš čia muilą,greičiau,

Tai nešk iš čia muilą,greičiau, portretas
putinini člieno-sose.

LAPE SIAURINE

LAPE SIAURINE portretas
lietuvoje,nei pernai , nei uzpernai ,nei siandien,valdzios deka ,nesaugu buti ir ypac nuolat gyventi ir rytojus nelabai saugus

cha ha ha ..matomai Bilotaite

cha  ha  ha ..matomai Bilotaite  portretas
dare apklausa tarp seimo nariu kuriuos saugo tukstanciai apsauginiu, visuomoj taiis tu 87% ... 80 % lietuvos pilieciu jauciasi nesaugus , kriminogenine padetis salyje tragiska ....o 7% sudaro tie kuriuos saugo apsauginiai ---tie ramus ,patenkinti esama padetim.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių