VSAT vadas: Lietuva planuoja pratęsti bendrą operaciją su „Frontex“ pasienyje

Bendrą operaciją su Europos Sąjungos sienų apsaugos agentūra „Frontex“ pasienyje su Baltarusija planuojama pratęsti, sako Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas.

„Iš esmės mes planuojame pratęsti bendrą operaciją prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos. (...) Šiuo metu ši operacija buvo suplanuota iki sausio pabaigos, nuo vasario pabaigos ta operacija bus tęsiama tol, kol grėsmė prie sienos su Baltarusijos Respublika ir prie išorinės Europos Sąjungos ir Baltarusijos sienos išliks“, – Seimo Žmogaus teisių komiteto posėdyje penktadienį sakė R. Liubajevas.

Pasak jo, įvertinus, kad rizikos nebėra, operacija bus sustabdyta ar atšaukta.

„Frontex“ pernai lapkritį baigė puspenkto mėnesio trukusią Greitojo reagavimo operaciją (angl. Rapid Border Intervention).

Nuo gruodžio 1 dienos prasidedėjo operacija „Lanksti operatyvinė veikla“ (angl. Flexible Operational Activities). Ją buvo numatyti vykdyti iki sausio pabaigos.

Šioje„Frontex“ misijoje Lietuvos pasienyje dirba iki 40 ES pasieniečių.

Pernai iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija, o lapkričio pradžioje pablogėjus situacijai, mėnesiui pasienyje įvesta ir nepaprastoji padėtis.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Šį kartą su Žilvinas Ručys pilnai sutinku,jeigu tai tikrai jis.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
frontex yra Lietuvos ir Europos sąjungos priešai , besirūpinantys kad imigrantai vykdytu finansinį ES šalių terorizmą , taip pat kad į ES patektu galima priešo kariuomenė ir galimi teroristai . Frontex turėtu prisiimti visą atsakomybę ir turėtu būti teisiama už imigrantų įvykdytus nusikaltimus .

Tautos balsas

Tautos balsas portretas
Jei ta frontex saugos sienas, tegul pasilieka. Bet jei tik garsins savo nevykusius patarimus ir stengsis kuo daugiau teroristu praleisti i Lietuvos teritorija, tegul susirenka savo "zaislus", bei grizta is kur atsibaste.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių