Už nepaklusnumą vadovybei Vyriausybė skyrė tarnybinę nuobaudą VST vadovui R. Pociui

Už nepaklusnumą Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vadovybei Vyriausybė trečiadienį posėdyje skyrė tarnybinę nuobaudą Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovui Ričardui Pociui.

Kaip nurodoma Ministrų kabineto patvirtintame dokumente, jam skirtas papeikimas „už tarnybinį nusižengimą“, padarytą pažeidus Vidaus tarnybos statuto, VST įstatymo, VST nuostatų, Pareigybės aprašymo reikalavimus.

Ministrų kabineto posėdyje vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė nenurodė, kokiais veiksmais jis pažeidė minėtus teisės aktus.

Vėliau išplatintame VRM pranešime teigiama, kad R. Pocius, pažeisdamas statutinėje tarnyboje griežtai reglamentuotą tarnybinį pavaldumą, nevykdydamas vadovybės nurodymo, rodė neigiamą pavyzdį įstaigos darbuotojams ir kitų statutinių įstaigų vadovams.

„Pažymėtina, jog R. Pociui esant ne eiliniam statutiniam pareigūnui, o įstaigos vadovui, taikomi aukštesni atsakomybės, funkcijų ir uždavinių įgyvendinimo, teisės aktų laikymosi ir kiti reikalavimai“, – rašoma VRM pranešime.

Pirmą kartą iš jūsų girdžiu. Nieko nemačiau, nieko nežinau.

Ministerijos teigimu, nepaprastosios padėties metu VST priskirtos ypač svarbios nacionalinį saugumą užtikrinančios užduotys, apie kurių vykdymą būtina nuolat informuoti vidaus reikalų ministrę. Tuo metu R. Pocius nederino savo veiksmų su VRM vadovybe ir atsisakė vykdyti ministrės įsakymu patvirtintą planą.

A. Bilotaitės teigimu, priimant svarbius sprendimus dėl grėsmių valdymo „būtinas visų be išimties už viešąjį saugumą atsakingų tarnybų įsitraukimas ir operatyvus keitimasis informacija“.

„Jokių nesuderintų veiksmų, savivalės ar saviveiklos būti negali. Pareigūnai privalo laikytis Vidaus tarnybos statute numatytų reikalavimų ir tarnybinio pavaldumo principo bei vykdyti vadovų teisėtus nurodymus“, – sakė A. Bilotaitė.

Pats R. Pocius BNS teigė apie tokį Vyriausybės sprendimą iki šiol nežinojęs.

„Pirmą kartą iš jūsų girdžiu. Nieko nemačiau, nieko nežinau“, – teigė VST vadovas.

Jis sakė detaliau situaciją galės pakomentuoti gavęs daugiau informacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaikų darželis .... nereikia daugiau statyt

vaikų darželis .... nereikia daugiau statyt portretas
TAI BENT STEBŪKLAI.....LANDSBERGIS .......tampa valdovu ---LYDEKAI PALIEPUS MAN PANORIEJUS.......VST gerb vadovui R POCIUI--tarnybinę nuobaudą.......--šiauriniam vėjaliui pūstelėjus.....KOKĮ LAIKOTARPĮ ĮAMŽINO---prieš metus...prieš du?

Petras

 Petras portretas
ČIA KONSERVU KARAS TARP SAVU TIE ATĖJE I VALDŽIA DURNELEI NORI PAŠALINTI SENUS KONSERVATUS SKVERNAS PADĖJES LANDZBERGUI UŽSIDĖTI KARŪNA DAR TIKISI I ŠILTA VIETELE SU GENEROLU NUKAKTI JUK TIEK GAILESTINGU ATSIRADO VARGŠAS GENEROLAS BET JUK PARAŠĖ PAREIŠKIM NELAUKĖ TEISMO NES BUVO NEAIŠKU O ČIA PRAŠAU SU SKVERNU SURUOŠĖ ŠOU BEREIKALO ŠI VALDŽIA TURI EITI LAUK IR BUTINAI SU VISAIS GENEROKAIS KAPITONAIS KOMISARAIS

Jonas

Jonas portretas
Visi atsakomybes kratosi,atpirkimo ožys turėjo būti R.Pocius.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių