Žaliūkių kaimą ruošiamasi priskirti Šiaulių miestui – reikės Seimo sprendimo

Seimas birželį ėmėsi projekto, kuriuo šiuo metu rajone esantis Žaliūkių kaimas būtų priskirtas Šiaulių miesto savivaldybei.

Po pateikimo Seimas 51 balsu „už“ ir vienam parlamentarui susilaikius yra pritaręs tokiam projektui dėl savivaldybių teritorijų ribų keitimo. Projektą toliau nagrinės komitetai, balsuoti dėl jo priėmimo planuojama dar pavasario sesijos metu.

„Yra aiš­kus gy­ven­to­jų pa­lai­ky­mas ir su­de­rin­tos abie­jų sa­vi­val­dy­bių po­zi­ci­jos. Šio įsta­ty­mo tiks­las yra įgy­ven­din­ti Ža­liū­kių kai­mo gy­ven­to­jų ini­cia­ty­vą pakeisti sa­vi­val­dy­bių te­ri­to­ri­jų ri­bas ir Ža­liū­kių kai­mą pri­skir­ti Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bei“, – pristatydama projektą birželio viduryje sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ministrė pateikė duomenis, kad dėl savivaldybių teritorijų ribų keitimo buvo apklausti vietos gyventojai: apklausoje dalyvavo daugiau nei pusė ir 77,9 proc. pa­si­sa­kė už tai, kad Ža­liū­kių kai­mas pri­klau­sy­tų Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bei.

Savivaldybių teritorijų ribos keičiamos kaimo gyventojų pageidavimu, kad jie galėtų naudotis miesto savivaldybės paslaugomis. Apie 200 gyventojų turintis kaimas yra netoli Šiaulių arenos.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) pernai atliko visų ministerijų apklausą dėl siūlomų teritorijų ribų pakeitimų, organizavo gyventojų apklausą, įvertino galimą ekonominį bei socialinį poveikį. 

„Įvertinus tai, kad nebuvo prieštaravimų dėl siūlomų pokyčių, priimtas sprendimas pritarti iniciatyvinės grupės pasiūlymui pakeisti Šiaulių rajono savivaldybės ir Šiaulių miesto savivaldybių ribas, Žaliūkių kaimo teritoriją priskiriant Šiaulių miesto savivaldybei“, – nurodo VRM.

Šiaulių miesto ir rajono savivaldybių tarybos yra pritarusios šiam pakeitimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių