Teismas Klaipėdos arenai sugrąžino kubą

Klaipėdos savivaldybei teisme pavyko įrodyti, kad ji yra arenoje sumontuoto kubo savininkė, todėl jo valdymo įrangą išsivežė verslininkai privalo ją grąžinti.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas šią savaitę patenkino uostamiesčio savivaldybės ir areną valdančios bendrovės „Klaipėdos arena“ ieškinius ir įpareigojo įmonę „RGG“ grąžinti kubo detales, atkurti jo valdymą. Kitaip tariant, bendrovė „RGG“ turi atlikti visus darbus, kad kubas vėl veiktų.

Kubo detales ir jo valdymo įrangą jį montavę bendrovės „RGG“ darbininkai išsivežė pernai spalį.

Tuomet savivaldybė kreipėsi į policija, kuri pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės. Valdžia ir „Klaipėdos arena“ taip pat kreipėsi į teismą.

Anot savivaldybės Teisės skyriaus vedėjo Andriaus Kačalino, „RGG“ kubą funkcionavimą turi atkurti per 14 darbo dienų nuo teismo sprendimo įsigaliojimo. Jis įsigalios rugpjūčio 10 dieną.

„Aišku, teismo sprendimą dar galima skųsti, tačiau tikimės, kad taip neatsitiks, nes nėra motyvų jį skųsti. Tačiau bendrovės „RGG“ atstovai aiškiai savo pozicijos neišsakė“, - teigė A.Kačalinas.

Jis pabrėžė, jog „Kaipėdos arena“ šiuo metu skaičiuoja patirtus nuostolius, dėl kubo neveikimo negautas pajamas iš reklamos.

„Ji gali kreiptis į teismą dėl nuostolių kompensavimo, tačiau toks sprendimas priklausys nuo „RGG“ geranoriškumo atkuriant kubo funkcionavimą“, - aiškino A.Kačalinas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė pabrėžė, jog šis teismo sprendimas yra labai svarbus dėl tolimesnių veiksmų, susijusių su arena.

Su jos statytojais vis dar yra nesutarimų dėl licencijos arenos valdymo sistemai. „Kol kas viską stengiamės išspręsti derybose, tačiau neatmetu galimybės, jog gali tekti kreiptis į teismą, kad šis įpareigotų statytojus nupirkti licenciją, nes jau yra teismo praktika, kad statytojai privalo viską atkurti taip, kaip kad buvo, kai arena buvo pripažinta tinkama naudoti“, - teigė J.Simonavičiūtė.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos arenakubas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių