Advokatas: pareigūnai apieškojo J. Bideno paplūdimio namą Delavere

Federalinė teisėsauga antradienį apieškojo prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) paplūdimio namą Delavere, pranešė jo advokatas.

Tai naujausias operacijos, per kurią siekiama surasti netinkamai saugomus įslaptintus dokumentus, etapas.

Dokumentų paieška Rihobote, pasak advokato Bobo Bauerio, surengta „su prezidento visokeriopa parama ir bendradarbiavimu“.

Anksčiau buvo atlikta panašių kratų, kurių metu rasta nedaug dokumentų J. Bideno namuose Vilmingtone ir buvusio biuro patalpose Vašingtone.

Vis naujų dokumentų suradimas trikdo J. Bideno reikalus jam įpusėjus kadenciją prezidento poste, jam, kaip pranešama, ruošiantis paskelbti, kad kandidatuos antrai kadencijai.

Teisingumo departamentas paskyrė specialųjį patarėją, kuris vadovauja nepriklausomam tyrimui, panašiai kaip kitas specialusis patarėjas, prižiūrintis tyrimą dėl buvusio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) namuose Floridoje aptiktų daugybės slaptų dokumentų.

Pasak Baltųjų rūmų, problema dėl J. Bideno kilo dėl atsitiktinių dokumentų saugojimo klaidų, padarytų prieš dešimtmetį, kai jis buvo viceprezidentas Baracko Obamos (Barako Obamos) administracijoje.

Priešingai nei D. Trumpas, kuris 2021 metais palikęs Baltuosius rūmus priešinosi šimtų įslaptintų dokumentų perdavimui, J. Bidenas teigia bendradarbiavęs su valdžios institucijomis nuo tada, kai jo buvusiame biure, kuriuo jis naudojosi analitiniame centre Vašingtone, buvo aptikta saujelė įslaptintų dokumentų.

Vėliau FTB atlikus kratą jo privačiuose namuose Vilmingtone buvo rasta daugiau dokumentų. Namas Rihobote, kuriuo jis naudojasi kur kas rečiau, yra trečioji vieta, kurią tikrina pareigūnai.

Savo pareiškime B. Baueris teigė, kad Teisingumo departamentas pradėjo kratą Rihobote „iš anksto nepranešęs visuomenei, o mes sutikome bendradarbiauti“.

„Šiandieninė krata – tai dar vienas žingsnis kruopščiame ir savalaikiame Teisingumo departamento procese, kurį mes ir toliau visapusiškai remsime ir su kuriuo bendradarbiausime. Daugiau informacijos turėsime pasibaigus šiandieninei kratai“, – sakė teisininkas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių