Apie „Twitter“ revoliuciją: 3,5 tūkst. darbuotojų labai pikti, nes buvo atleisti brutaliu būdu

  • Teksto dydis:

Pasaulio dėmesio centre – permainos „Twitter“. Įsigijęs „Twitter“, milijardierius Elonas Muskas ėmėsi radikalių permainų – atleidžia kone pusę darbuotojų, apmokestina tikruosius vartotojų profilius ir keičia šios medijos turinį. Ar tai sukels revoliuciją ir kituose socialiniuose tinkluose? Apie tai pokalbis su komunikacijos ekspertu Jauniumi Špakausku.

– Ko tikėtis iš permainų „Twitter“?

– Permainų bus daug. Kol kas mažai informacijos, daug gandų ir spekuliacijų. Žiniasklaida nuomonę susidaro realiai iš dviejų šaltinių – tai, ką E.Muskas paskelbia „Twitter“, ir iš įvairiausių buvusių darbuotojų gandų. Dabar bent 3,5 tūkst. buvusių darbuotojų yra labai pikti, nes buvo atleisti brutaliu būdu. Kai kurios socialinio tinklo paslaugos taps mokamos, vertė vartotojui iki šiol mažai suprantama. Verslininkai, žinomi žmonės, politikai, greičiausi ir Rusijos, Kinijos troliai galės susimokėti 8 dolerius per mėnesį ir jų paskyra bus patvirtinta kaip saugi, autentiška.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Ar verta nerimauti?

– Gerų naujienų kol kas nedaug. Geras argumentas, kad pirmąją dieną, kai „Twitter“ tapo E.Musko, jis pasidalijo netikra šlykščia naujiena. Kai „New York Times“ apie tai parašė, jis ištrynė savo paskelbtą informaciją ir pasijuokė. Manau, reikėtų nerimauti dėl melagienų bangos „Twitter“. Šio socialinio tinklo populiarėjimas Lietuvoje stebimas didelis. „Bitė“ yra dariusi tyrimą: apie 100 tūkst. lietuvių aktyviai naudojasi šiuo socialiniu tinklu. Jo populiarumas auga. „Twitter“ yra labai geras greitų, momentinių, operacinių žinių šaltinis, kas darosi fronte Ukrainoje.

– Socialinių tinklų vartotojai jaučia nerimą, kad tokiu keliu žengs ir kiti milžinai – „Facebook“, „Instagram“.

Visi, kas jį seka, tikrai ne kartą matė, kai E.Muskas tyčiojasi iš žmonių.

– Jau ne vienus metus diskutuojama, kad socialinių tinklų verslo modelis ydingas, nes jo esmė kuo didesnis įsitraukimas. Palaikyčiau tokį modelį, kai žmonės šiek tiek mokės už naudojimąsi socialiniais tinklais su sąlygą, kad gaus daugiau vertės – gal nematys Rusijos ir Kinijos propagandos. Lietuviai vis daugiau moka už turinį, geriausias pavyzdys – mokama televizija. Vis mažiau vagiame ir vis daugiau mokame.

– Ką manote apie kalbas, kad E.Muskas žengia neapykantos kurstymo link, atblokuodamas uždaryta paskyras?

– Visi, kas jį seka, tikrai ne kartą matė, kai E.Muskas tyčiojasi iš žmonių. Tai tikriausios patyčios. Kai žmogus neturi absoliučiai niekam atsiskaityti, tai problema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tegivuoja Trampas

tegivuoja Trampas portretas
maladec maskas, nupirko tą skylę nuo visokių ligotų leftistų cancel'ių piktybinių lopų. greitai baigsis demokratų diktatūra

Babkes

Babkes portretas
Smegenis ,,uzspaude,,

Cha

Cha portretas
Ar jau ir Muskas vatnykas ? Kas sekantis, gal Bidenas ar Landsbergis ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių