Atliekas iš gyventojų surenka arkliu vedinas vyras

  • Teksto dydis:

Stačiose ir siaurose senovinio Kosovo miesto gatvelėse šiukšlių surinkti sunkvežimiais neįmanoma. Vietos valdžia rado išeitį. Atliekas iš gyventojų surenka arkliu vedinas vietos gyventojas.

Prizreno miesto Kosovo gyventojai gatvėse kasdien mato šiuos kompanionus: vyrą, vediną arkliu su dviem metalinėmis dėžėmis ant šonų. 66-erių vietos gyventojas ne šiaip vaikštinėja. Jis dirba šiukšlių surinkėju.

Priežastis, kodėl šiose gatvėse naudojamas arklys, yra ta, kad sunkvežimiai negali nuvažiuoti į šią senąją miesto dalį. Takai labai siauri ir jais gali eiti tik arklys. Taip, be kita ko, apsaugomas ir senovinis grindinys. Tokia paslauga teikiama penkias dienas per savaitę.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Šį darbą vyriškis dirba jau 44-erius metus.

„Niekada nesustojau, nepaisant sniego ir lietaus, niekada nenustojau dirbti. Ten, kur sunkvežimiai negali pravažiuoti, aš einu su arkliu. Niekada neturėjau problemų su žmonėmis. Laidotuvėse ar vestuvėse – visada stengiuosi palikti žmones patenkintus“, – pasakojo šiukšlininkas Nexhmedinas Berisha.

Vietos gyventojai džiaugiasi turėdami tokį šiukšlių surinkėją.

„Dėl pandemijos žmonėms kilo daug sunkumų, tačiau šis žmogus visada ateidavo į mūsų namus rinkti atliekų. Jam labai sunku eiti šlaitais, bet jis vis tiek eina surinkti atliekų, nepaisydamas pandemijos. Buvo daug žmonių, užsikrėtusių virusu, bet jis vis tiek ateina. Esame labai patenkinti“, –  šnekėjo vietos gyventojas.

Arkliu vedinas vyras vietos  gyventojams pasitarnauja ne tik rinkdamas šiukšles. Sunkiai vaikštančius vietos senjorus jis taip pat aprūpina maistu ar kitomis prekėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Galėsi maksimoj pats sau prekes iš sandėlio tampyti, kai kasininkių nebeliks.

vardas

vardas portretas
oi lietuvos buozes kaip noretu, kad cia taip butu, laimingiausi butu jei vietoj arklio patys ant kupros tampytu ir dar atlyginimo neprasytu

simonas b1b1agalv15

simonas b1b1agalv15 portretas
čia mūsų ateitis po zaliųjų bepročių siautėjimo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių