Australijoje tūkstančiai žmonių protestuoja dėl privalomo skiepijimo nuo COVID-19

Australijos sostinėje tūkstančiai protestuotojų šeštadienį žygiavo parlamento pastato link, kad pasmerktų privalomą skiepijimą nuo koronavirusinės infekcijos, pasaulyje plečiantis protestams prieš suvaržymus, įvestus dėl COVID-19 pandemijos.

Demonstrantai užplūdo Kanberos gatves ir galiausiai susitelkė prie parlamento. Kai kurie mojavo raudona Australijos prekinių laivų vėliava, siejama su „suverenių piliečių“ judėjimu, kurio šalininkai teigia, kad nacionaliniai įstatymai jiems negalioja.

Protestuotojai, kurių daugelis atsivedė vaikų, mitingavo laikydami plakatus su šūkiais „Kovokite už savo laisvę ir teises“, „Laisvę Australijai, laisvę dabar“ ir „Ne priverstiniams vaistams“. Daugelyje buvo pavaizduotas perbrauktas švirkštas.

Policijos vertinimais, demonstrantų susirinko iki 10 000. Teisėsaugos atstovas sakė, kad dauguma protestuotojų „elgėsi gerai“.

Pareigūnai sulaikė tris žmones, įskaitant vyrą, pikapu prasiveržusį per kelio užtvarą. Kiti du buvo sulaikyti už viešosios tvarkos trikdymą..

Australija skelbia, kad 94 proc. šalies gyventojų nuo 16 metų amžiaus yra paskiepyti mažiausiai dviem vakcinos nuo COVID-19 dozėmis.

Skiepijimas yra savanoriškas, bet reikalaujama, kad privalomai pasiskiepytų į šalį atvykstantys žmonės, taip pat dirbantys padidintos rizikos srityse, pavyzdžiui, globojantys senyvus žmones.

Kai kurios Australijos valstijos, pavyzdžiui, Naujasis Pietų Velsas, pradėjo švelninti tvarką, reikalaujančią pateikti skiepų pažymėjimą lankantis baruose, restoranuose ar parduotuvėse.

Protestuojantieji šiandien pasisako apie dalykus, kurie jiems labai rūpi.

Premjeras Scottas Morrisonas (Skotas Morisonas), iki gegužės vidurio turintis paskelbti visuotinius rinkimus, ragino protestuotojus veikti taikiai.

Tačiau Australijos lyderis sakė suprantąs jų susirūpinimą ir pabrėžė, kad daugeliu atvejų už skiepijimo reglamentavimą atsakingos valstijos, o ne federalinė vyriausybė.

„Laisva šalis“

„Šiandien mano žinia jiems – kad Australija yra laisva šalis ir kad jie turi teisę protestuoti. Prašyčiau jų daryti tai taikiai ir pagarbiai“, – žurnalistams sakė S. Morrisonas, kai buvo paklaustas apie demonstracijas.

„Protestuojantieji šiandien pasisako apie dalykus, kurie jiems labai rūpi“, – pridūrė premjeras.

S. Morrisonas pabrėžė, kad federalinė vyriausybė pasisako už privalomą skiepijimąsi tik asmenims, kurių darbas yra susijęs su senyvų ar neįgalių žmonių priežiūra, taip pat dirbantiems didelės medicininės rizikos srityse.

„Visi kiti įpareigojimai, susiję su vakcinomis, yra vienašališkai įvesti valstijų vyriausybių, – pridūrė premjeras. – Taigi, suprantu jų susirūpinimą dėl šių dalykų.“

Privalomos vakcinacijos priešininkų demonstracijos taip pat vyko prie Naujosios Zelandijos parlamento Velingtone. Šeštadienį protestai vyko per smarkų lietų, bet policijos ir demonstrantų susirėmimų nebuvo užfiksuota.

Naujoje Zelandijoje dauguma protestų buvo taikūs, bet policija ketvirtadienį sulaikė 122 žmones ir naudojo paprikinį purškalą, malšindama grumtynes. Vis dėlto vėliau teisėsauga vengė tramdyti demonstrantus jėga.

Pastaruoju metu pasaulio dėmesys buvo sutelktas į didelius sunkvežimių vairuotojų protestus Kanadoje. Šie užblokavo vieną svarbų tiltą, jungiantį Kanadą ir Jungtines Valstijas, nepaisydami penktadienį vakare teisėjo paskelbtą nurodymą išsiskirstyti.

Penktadienį tūkstančiai žmonių taip pat važiavo Paryžiaus link, tikėdamiesi paralyžiuoti eismą Prancūzijos sostinėje, protestuodami prieš vakcinacijos nuo COVID-19 taisykles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiekviena salis turi mazarasciu ir isigimeliu

Kiekviena salis turi mazarasciu ir isigimeliu portretas
Ipatingai tokios salys,kur uz tuos daunus,viska sumasto valdzia..

tik

tik portretas
tai ne rusu kaip 1 kom kvaisa parase o konkreciai kolonizatoriu anglu monarhu su scotlandjardu be krio nera planetoje /skyles/ kurioje nebutu ilinde kad ir kanada kur visur vyksta totalinis /populiacijos/ mazinimas siuo marmalu konkreciai grafenoksid nuodais ir zmones jau suprato ju siekius ir ju viespatavimui ateina galas===

Atėjo ligonių valdžios laikai

Atėjo ligonių valdžios laikai portretas
Skiepijimas savanoriškai,tik jei nesutinki būti prievarta vakcinuotas eksperimentine chemija,esi metamas iš darbo,niekur neįleidžiamas arba pagaunamas ir uždaromas kažkokiose skylėse,kad neplatintum viruso,nors žmogus yra sveikas.Kur čia savanoriškas?!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių