Baltarusija griežtina sienos su Lenkija kontrolę, saugumo pajėgoms nušovus „teroristą“

Baltarusija sustiprino kontrolę pasienyje su Lenkija po to, kai saugumo pajėgos nušovė užsienietį, kuris esą planavo teroristinį išpuolį, pirmadienį pranešė Baltarusijos teisių gynimo grupė „Viasna“.

Baltarusijos valstybės saugumo komitetas (KGB) pranešė, kad įtariamas „teroristas“ žuvo per susišaudymą sekmadienį Gardino mieste, esančiame į rytus nuo Lenkijos sienos. Jis nenurodė įtariamojo tautybės ir nepateikė kitų detalių, tačiau sakė, kad KGB pareigūnai kartu su policija ir pasieniečiais pirmadienį mieste vykdė „specialiąsias operacijas“.

„Viasna“ paskelbė, jos teigimu, sekmadienio incidento vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip kelios dešimtys pareigūnų šturmuoja penkiaaukščio daugiabučio namo įėjimą. Į regiono gubernatoriaus rezidenciją buvo iškviesti pasieniečiai ir sprogmenų ieškantys šunys, sakė „Viasna“.

Kazlovičių sienos perėjimo punkte su Lenkija pasieniečiai intensyviai tikrino transporto priemones ir bagažą bei naršė mobiliuosiuose telefonuose, sakė „Viasna“.

Baltarusijos pareigūnai po drono atakos vasario 26 dieną prieš Rusijos karinį lėktuvą A-50 netoli Minsko esančiame aerodrome surengė plataus masto reidus ir areštus. Pasak „Viasnos“, per reidus Baltarusijoje jau sulaikyta daugiau kaip 100 žmonių.

Baltarusijoje yra Rusijos karių ir įrangos, kurių dalis buvo dislokuota kare Ukrainoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių