Baltarusijos pasieniečiai skelbia prie sienos su Lietuva aptikę mirusio migranto kūną

  • Teksto dydis:

Baltarusijos valstybinis pasienio komitetas sekmadienį pranešė, jog prie sienos su Lietuva buvo aptiktas migranto kūnas.

„Lapkričio 27 dieną Polocko valstybės sienos apsaugos būrio Vidzų kontrolės punkto [prižiūrimoje] teritorijoje buvo aptiktas maždaug 30 metų afro-azijietiškos išvaizdos vyro lavonas“, – nurodoma komiteto pranešime, sekmadienį paskelbtame platformoje „Telegram“.

„Lietuvos jėgos struktūrų atstovų išmestas sumušto pabėgėlio kūnas be gyvybės ženklų miegmaišyje buvo [rastas] ant pat Lietuvos ir Baltarusijos sienos“, – pridūrė komitetas.

Pranešime nurodoma, kad buvo iškviesta tyrėjų grupė, kuri turės nustatyti mirties aplinkybes ir priežastis.

Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis sekmadienį teigė, kad tarnyba informacijos apie tokį galimą įvykį neturi.

„Beje, toje baltarusių maždaug nurodytoje vietoje pastaruoju metu nebuvo migrantų bandymų patekti į Lietuvą, nebuvo ir neįleidimo atvejų“, – teigė jis.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

newmore

newmore portretas
Kodėl rastas negyvas ne Lukašenka?

Kęstas

Kęstas portretas
Ši pagarba prie antraštės apie mirusio migranto kūną skamba šiek tiek makabriškai, ar ne? Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

ltu

ltu portretas
pagarba Lietuvos kariams ir pasieniečiams.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių