Baltieji rūmai: J. Bidenas visiškai pasitiki generolu M. Milley

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir toliau „visiškai pasitiki“ Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininku generolu Marku Milley (Marku Miliu), pasirodžius ištraukoms iš vienos knygos, kuriose teigiama, jog jis slapta buvo susisiekęs su kolega iš Kinijos, nerimaudamas, kad ankstesnis Jungtinių Valstijų lyderis Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) yra nekontroliuojamas, trečiadienį pranešė Baltieji rūmai.

„Prezidentas visiškai pasitiki jo lyderyste, jo patriotiškumu ir ištikimybe mūsų konstitucijai“, – žurnalistams sakė J. Bideno atstovė spaudai Jen Psaki (Džen Psaki).

Ji nepatvirtino minėto dalyko apie M. Milley, tačiau sakė, kad tuo metu D. Trumpas „kurstė neramumus, sukėlusius sukilimą ir išpuolį prieš mūsų šalies sostinę sausio 6-ąją,.. vieną tamsiausių dienų mūsų istorijoje“.

Minimos knygos „Peril“ autorių – Bobo Woodwardo (Bob Vudvardo) ir Roberto Costos (Roberto Kostos) – darbdavys „The Washington Post“ ir kiti leidiniai antradienį pasidalino ištraukomis iš jos.

Joje M. Milley vaizduojamas kaip asmuo, raginantis Pentagoną ir žvalgybos bendruomenę priešintis bet kokiems D. Trumpo žingsniams padidinti įtampą su Kinija ar Iranu po to, kai jis pralaimėjo 2020 metų prezidento rinkimus.

Pats M. Milley sakė, kad jo skambučiai kinų kolegai generolui Li Zuochengui (Li Dzuočengui), apie kuriuos kalbama knygoje, yra normali jo pareigų praktika.

„Jo skambučiai kinų [kolegai] ir kitiems spalį ir sausį atitiko jo pareigas ir atsakomybes; [jis] suteikė patikinimą, kad išlaikytų strateginį stabilumą“, – pranešime sakė M. Milley atstovas pulkininkas Dave'as Butleris (Deivas Batleris).

D. Trumpas savo ruožtu, pasirodžius tos knygos ištraukoms, išplūdo M. Milley ir apkaltino jį dėl chaotiško JAV pajėgų pasitraukimo iš Afganistano praėjusį mėnesį.

„Manau, kad jis būtų teisiamas už išdavystę, nes bendravo su savo kolega iš Kinijos už prezidento nugaros“, – sakoma D. Trumpo pareiškime.

Knyga „Peril“ prekyboje turi pasirodyti rugsėjo 21-ąją.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

generolas su Bidenu vienodo proto [siandieninio]

generolas su Bidenu vienodo proto [siandieninio] portretas
tai kaip Parkinsonas su Alsheimeriu.....

®®®®

®®®® portretas
Įdomu kiek jam metų, Lietuvoje seniais netiki,skaito juos nuprotejusiais .Gyvenimo patirties visai nereikia.Bidenas ir šitas turėtų būti senelių namuose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių