Baltieji rūmai nepatikslino, ar jiems kelia nerimą galima M. Le Pen pergalė

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki penktadienį per spaudos konferenciją nepatikslino, ar Vašingtonui nekelia nerimo tai, kad Nacionalinio susivienijimo kandidatės Marine Le Pen pergalė Prancūzijos prezidento rinkimuose destabilizuotų NATO.

„Aš neketinu užbėgti įvykiams už akių dėl rinkimų kitoje šalyje. Suprantama, mes juos atidžiai stebėsime. Mes galėsime daugiau pasakyti paaiškėjus jų rezultatams“, – pareiškė ji, atsakydama į vieno iš žurnalistų klausimą.

Anksčiau penktadienį laikraštis „Politico“ rašė, jog JAV vyriausybė su vis didesniu susirūpinimu stebi rinkimų kampaniją Prancūzijoje, būgštaudama galimo M. Le Pen atėjimo į valdžią. Remdamasis trimis neįvardytais šaltiniais Amerikos administracijoje, leidinys teigia, jog, Vašingtono požiūriu, M. Le Pen pergalė „galėtų destabilizuoti Vakarų koaliciją prieš Maskvą“ ir kai kuriems NATO šalių lyderiams sukelti abejonių, ar yra prasmė likti Aljanse.

Kaip rašoma publikacijoje, M. Le Pen atėjimas į valdžią būtų didžiausia Rusijos užsienio politikos pergalė nuo agresijos prieš Ukrainą pradžios.

Kremliui simpatizuojanti Nacionalinio susivienijimo kandidatė į Prancūzijos prezidentus neseniai pareiškė, kad savo pergalės rinkimuose atveju paliktų galioti sankcijas Rusijai. Tačiau ji ragino nedemonizuoti Rusijos.

Prancūzijos prezidento rinkimų pirmasis ratas įvyks balandžio 10 d. Konstitucinė taryba įregistravo 12 kandidatų, tarp jų – dabartinis valstybės vadovas Emmanuelis Macronas. Naujausios apklausos pergalę pirmajame rate skiria jam, bet E. Macrono atotrūkis nuo artimiausios varžovės – M. Le Pen – yra minimalus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M. Le Pen--p i r m a u j a, nes

M. Le Pen--p i r m a u j a, nes portretas
MACRONAS nepateisino rinkėjų lūkesčių--dėl stabilumo ir p r o f e s i o n a l u m o stokos.

>baltieji rūmai

>baltieji rūmai portretas
Ruskiai nekalti, kalta aplinka. Sugebate pateisinti žmones gyvulio protu...

KO BALTIEJI RŪMAI SUSIRŪPINO?

KO BALTIEJI RŪMAI SUSIRŪPINO? portretas
Jeigu jiems kas nors nepatinka - padaro perversmą ir pastato tą, kuris šuniškai tarnauja tik jiems. Iki šiol tik taip jie ir elgėsi. Tik...Ukrainoje pradeda springti - apžiojo per didelį kąsnį....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių