A. Blinkenas ieško „diplomatinio kelio“ Ukrainos krizei užbaigti

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) antradienį telefonu kalbėdamas su Rusijos užsienio reikalų sekretoriumi Sergejumi Lavrovu paragino užbaigti Ukrainos krizę diplomatiniu keliu, nors anksčiau antradienį pastarasis privertė suabejoti derybomis.

A. Blinkenas „pabrėžė, kaip svarbu toliau eiti diplomatijos keliu siekiant sumažinti įtampą, susijusią su didelį nerimą keliančiu Rusijos kariuomenės telkimu Ukrainoje ir šalia jos“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as (Nedas Praisas) prieš JAV aukščiausio rango diplomato kelionę į Ukrainą.

„Sekretorius pakartojo Jungtinių Valstijų įsipareigojimą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui bei pabrėžė, kad bet kokia diskusija apie Europos saugumą turi įtraukti NATO sąjungininke ir Europos partneres, įskaitant Ukrainą“, – sakoma N. Price'o pranešime.

Tuo metu S. Lavrovas per bendrą spaudos konferenciją su Maskvoje viešinčia Vokietijos užsienio reikalų ministre Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) sakė, kad Rusija laukia atsakymo iš JAV dėl jos patektų saugumo reikalavimų, kad galėtų tęsti derybas.

Rusija prie Ukrainos sutelkė dešimtis tūkstančių karių ir reikalauja garantijų, kad jos kaimynei nebus leista prisijungti prie NATO – JAV palaikomo Vakarų gynybinio aljanso.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melas

Melas portretas
Binkenas nori karo, todėl ginkluoja Kijevo fašistus. Jei noeėtu taikos, priverstų Kijevo fašistus vykdyti Minsk2 susitarimus.

ogi

ogi portretas
isvesk nato ir nebus karo===
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių