Britanijos karalienė JAV generolui suteikė garbės riterio titulą

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) suteikė garbės riterio titulą buvusiam JAV kariuomenės vadui - į atsargą išėjusiam generolui Martinui Dempsey (Martinui Dempsiui), pirmadienį pranešė Britanijos ambasada Vašingtone.

„Priimu šią garbę tiek daug paaukojusių abiems mūsų šalims žmonių vardu ir dėkoju Jos Didenybei karalienei už tvirtą paramą tarnaujantiems ir jų šeimoms“, – pranešime sakė M. Dempsey.

Ne Britanijos piliečiams gali būti skirtas riterio vardas, tačiau jiems nesuteikiamas „sero“ titulas.

Britų pareigūnai nurodė, kad garbės riterio vardas M. Dempsey skirtas už jo „tvirtą“ atsidavimą Britanijos ir Jungtinių Valstijų bendradarbiavimui gynybos srityje.

Šių dviejų valstybių kariuomenės glaudžiai bendradarbiauja ir kartu dirba jau kelis dešimtmečius.

M. Dempsey „lyderystė buvo artimesnio bendradarbiavimo varomoji jėga visais politikos, operacijų ir gerovės atžvilgiais“, – pranešime nurodė Britanijos ambasada.

Airių kimės amerikietis M. Dempsey, kadetams dėstęs anglų literatūrą Vest Pointe, karo akademiją baigė kartu su kitu keturių žvaigždučių generolu Davidu Petraeusu (Deividu Petreusu).

64-erių metų M. Dempsey yra puikiai žinomas JAV kariuomenėje dėl savo ekstravertiškos asmenybės, įžūlaus humoro jausmo ir polinkio dainuoti viešumoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių