Čekija sudarė 2,7 mlrd. dolerių vertės sutartį dėl švediškų kovos mašinų pirkimo

  • Teksto dydis:

Čekijos vyriausybė trečiadienį pasirašė 2,7 mlrd. JAV dolerių (2,51 mlrd. eurų) vertės sutartį dėl vikšrinių pėstininkų kovos mašinų pirkimo iš Švedijos bendrovės „BAE Systems Hagglunds“.

Prahai perduodamos 246 vikšrinės kovos mašinos CV90 turi bokštelyje sumontuotą patranką ir yra laikomos lengvaisiais tankais arba šarvuočiais.

Ši NATO ir Europos Sąjungos narė, kaip ir kitos Europos šalys, teikia pirmenybę išlaidoms gynybai nuo tada, kai Rusija praėjusių metų vasarį pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

„Šių šarvuočių pirkimas yra svarbus etapas kuriant sunkiąją brigadą, modernizuojant kariuomenę ir didinant mūsų gynybinius pajėgumus“, – gynybos ministerijos interneto svetainėje pareiškė Čekijos gynybos ministrė Jana Černochova.

Šiuo veiksmu atnaujinamas praėjusių metų susitarimo memorandumas, pagal kurį Čekijos kariuomenė turėjo nusipirkti tik 210 kovos mašinų.

Gynybos ministrė nurodė, kad Praha planuoja pradėti derybas su Berlynu dėl maždaug 70 Vokietijoje pagamintų tankų „Leopard 2A8“ pirkimo.

Praėjusį mėnesį Čekijos parlamentas pritarė įstatymo projektui, kuriuo nuo kitų metų šalies metinės išlaidos gynybai bus padidintos bent iki 2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), kaip to prašo NATO.

Nuo Rusijos invazijos pradžios Praha taip pat skyrė daugiau kaip 260 mln. JAV dolerių (241,59 mln. eurų) vertės karinę pagalbą Ukrainai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

civilizuoti Čekai

civilizuoti Čekai portretas
nekenčia vurdalakų iš moskovijos, tikiuosi jie bus nušluoti nuo žemės paviršiaus visiems laikams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių