Čilė skyrė rekordinę baudą Norvegijos lašišų augintojams

Čilės aplinkos apsaugos tarnyba penktadienį pranešė skyrusi rekordinę 5,3 mlrd. pesų (5,6 mln. eurų) baudą Norvegijos lašišų augintojų įmonei dėl 2018 metais įvykusio incidento, kai iš jos fermos ištrūko 690 tūkst. žuvų, gausiai šertų antibiotikais.

Tai didžiausia bauda, kada nors skirta už aplinkosaugos pažeidimą šioje Pietų Amerikos šalyje.

Norvegijos bendrovė „Mowi“, kuri anksčiau vadinosi „Marine Harvest“, nubausta už „nepataisomą žalą aplinkai dėl masinio lašišų ištrūkimo“ iš Punta Redondos fermos, esančios Lagoso regione, maždaug už 1 000 kmį pietus nuo sostinės Santjago.

Dar 2,7 mln. pesų (3 tūkst. eurų) bendrovė turės sumokėti už tai, kad „neturėjo tinkamos įrangos kritusioms žuvims sunaikinti“.

Lašišos, kurioms buvo duodama žmonėms netinkamų vartoti antibiotikų, ištrūko iš narvų per audrą.

Lašišų ištrūkimas kelia pavojų aplinkai, nes šios invazinės plėšriosios žuvys gali sumažinti endeminių žuvų rūšių skaičių regione ir pakeisti jūrų buveines, pareiškė tarnyba.

Anot jos, dėl galimybės perduoti patogenus ir ligas ištrūkusios lašišos taip pat kelia pavojų laukinei faunai ir kituose ūkiuose auginamoms lašišoms. 

„Mowi“ kol kas viešai nekomentavo tarnybos sprendimo. Norvegijos bendrovė gali apskųsti baudą per dvi savaites.

Aplinkosaugos organizacijos „Oceana“ duomenimis, Čilės lašišų pramonė – antra pagal dydį pasaulyje – sunaudoja 1 400 kartų daugiau antibiotikų tonai žuvų nei didžiausios planetos lašišų augintojos Norvegijos ūkiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edis

Edis portretas
Tai ka valgyti ?

AŠ Manau taip.

AŠ Manau taip. portretas
Visi auginantis žuvis maitina jas antibiotikais.Todėl ,kad jų baseinas yra perpildytas.Žuvis prie žuvies.Be antibiotikų jos išdvėstu.Manau mūsų tarnybos ne kitokios .Visiems rūpi tik pinigai,o žmogaus seikata jiems tirai nerūpi.

Nuomonė.iš ten dirbusiu ir dar ten gyvenančiu.

Nuomonė.iš ten dirbusiu ir dar ten gyvenančiu. portretas
Žinau iš Norvegijoje dirbusiu žuvininkystėje.Patys norvegai tos žuvies nevalgl.Ji tiek nuodinga,kad ja mirko kelias paras vandenyje prieš pateikiant į rinką.Tai jos neperku ir patariu niekam nepirkti.Ji nuodas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių