D. Trumpas: riaušių JAV Kapitolijuje tyrimas yra „pasityčiojimas iš teisingumo“

  • Teksto dydis:

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį pasmerkė Kongreso tyrimą dėl jo šalininkų riaušių JAV Kapitolijuje praėjusiais metais kaip „pasityčiojimą iš teisingumo“.

Savo 12 puslapių laiške D. Trumpas pabrėžė, kad užuot sutelkę dėmesį į svarbesnes šalies problemas, valdantieji demokratai surengė „teismo inscenizaciją, besitikėdami atitraukti amerikiečių dėmesį nuo jų patiriamo didžiulio skausmo“.

„Tiesa yra ta, kad amerikiečiai masiškai plūdo į Vašingtoną... 2021 metų sausio 6 dieną, kad pareikalautų savo išrinktų pareigūnų atsakomybės už akivaizdžius nusikalstamos veiklos požymius per rinkimus“, – teigė D. Trumpas.

„Demokratai sukūrė sausio 6-osios naratyvą, kad atitrauktų dėmesį nuo daug didesnės ir svarbesnės tiesos, kad 2020 metų rinkimai buvo suklastoti ir pavogti“, – pridūrė buvęs valstybės vadovas, kuriam antradienį sukanka 76 metai.

Demokratai sukūrė sausio 6-osios naratyvą, kad atitrauktų dėmesį nuo daug didesnės ir svarbesnės tiesos, kad 2020 metų rinkimai buvo suklastoti ir pavogti.

Tuo metu D. Trumpo paskirtas buvęs generalinis prokuroras Billas Barras (Bilas Baras), duodamas parodymus Kongresui iš anksto įrašytu vaizdo įrašu, pareiškė, kad jo tuometis viršininkas nesidomėjo faktais, paneigiančiais jo nepagrįstus teiginius.

„Buvau demoralizuotas, nes pagalvojau... kad jis atitrūko nuo tikrovės, jei tikrai tiki šiais dalykais“, – sakė B. Barras riaušes tiriančiam Atstovų Rūmų komitetui.

„Kai sakydavau jam, kokie absurdiški yra kai kurie iš šių kaltinimų, niekada nemačiau jokių požymių, kad jis domėtųsi tikrais faktais“, – pridūrė respublikonas.

Birželį Kongreso komitetas iš viso surengs šešis posėdžius, kuriuose išdėstys savo argumentus, kad riaušės Vašingtone buvo D. Trumpo ir jo aplinkos sąmokslo neprileisti prie valdžios 2020 metų prezidento rinkimus laimėjusio Joe Bideno (Džo Baideno) kulminacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bukam „klausimėliui“

bukam „klausimėliui“ portretas
O kas tas negrų riaušes organizavo, ar ne demokratai?

Klausimelis

Klausimelis portretas
Ar nereiktu « papurtyti » sita kremliaus draugeli? Ar ne jis norejo susilpninti NATO, ar ne per jo kadencija JAV kilo juoduju riauses?!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių