Daugiausiai Pulitzerio premijų pelnė reportažai apie Ukrainą

Niujorke pirmadienį paskelbti 2023 metų Pulitzerio (Pulicerio) premijų laureatai, o juos renkant daug dėmesio skirta Rusijos įsiveržimui į Ukrainą ir besitęsiančiam karui.

Laikraštis „The New York Times“ nugalėjo tarptautinių reportažų kategorijoje už nenuilstamą konflikto nušvietimą, įskaitant aštuonis mėnesius trukusį ukrainiečių žūčių Bučos mieste tyrimą, paskelbė Pulitzerio premijų taryba.

„Associated Press“ gavo apdovanojimą už tarnybą visuomenei, daugelio laikomą svarbiausia premija. Ji šiai naujienų agentūrai paskirta už drąsų reportažą apie Ukrainos Mariupolio uostamiesčio, kurį prieš metus užėmė Rusijos kariai, apgultį.

Agentūra taip pat pelnė apdovanojimą už unikalias ir skubias nuotraukas iš pirmųjų konflikto, kurį Rusijos kariai pradėjo 2022 metų vasarį, savaičių.

Laikraštis „Los Angeles Times“ pelnė „karščiausių naujienų“ premiją už tai, kad atskleidė slapta įrašytą vietos tarybos narių pokalbį su rasistiniais komentarais.

Dienraščio „The Wall Street Journal“ žurnalistai pelnė apdovanojimą už tiriamąjį reportažą apie pareigūnų finansinių interesų konfliktus 50-yje federalinių agentūrų.

Pietinės Alabamos valstijos naujienų portalas „AL.com“ pelnė du apdovanojimus, įskaitant vietos reportažų apdovanojimą už tai, kad atskleidė, kaip vietos policijos pajėgos pelnėsi iš gyventojų. Portalas taip pat gavo apdovanojimą už komentarus.


Šiame straipsnyje: Pulitzerio premijų laureataikaras UkrainojeBučaMariupolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių