Davoso forumas vyks gegužės 22–26 dienomis įprastu formatu

Davoso viršūnių susitikimas gegužės 22-26 dienomis pirmą kartą nuo COVID-19 pandemijos pradžios vyks kontaktiniu būdu, penktadienį pranešė Pasaulio ekonomikos forumas (PEF).

Kasmet vykstantis pasaulio politikos, ekonomikos ir verslo elito susitikimas paprastai rengiamas sausį idiliškai snieguotame Šveicarijos slidinėjimo kurorte Davose.

Tačiau nuo 2020 metų sausio, nepaisant ne vieno atidėjimo ir netgi siūlymo perkelti diskusijas į Singapūrą, šis forumas nebuvo organizuotas tiesioginių susitikimų būdu.

„Po visų virtualių susitikimų, vykusių per pastaruosius dvejus metus, politikos, verslo ir pilietinės visuomenės lyderiai pagaliau vėl turi susirinkti asmeniškai“, – sakoma PEF įkūrėjo Klauso Schwabo (Klausas Švabo) pranešime.

„Mums reikia sukurti pasitikėjimo atmosferą, kurios tikrai reikia norint paspartinti bendradarbiavimą ir sprendžiant daugybę iššūkių, su kuriais susiduriame“, – teigiama jame.

Susibūrimas, kurio tema „Dirbti kartu, atkurti pasitikėjimą“ (Working Together, Restoring Trust), suteiks lyderiams galimybę įvertinti pasaulio būklę ir formuoti iš esmės svarbią politiką ateityje, nurodė PEF.

„Į darbotvarkę bus įtraukti [tokie klausimai kaip] atsigavimas po pandemijos, kova su klimato kaita, geresnės ateities darbui kūrimas, suinteresuotųjų šalių kapitalizmo spartinimas ir ketvirtosios pramonės revoliucijos technologijų panaudojimas“, – sakoma jame.

PEF šią savaitę surengė internetinį apskritojo stalo renginių ciklą, kuriame pasaulio ir verslo lyderiai dalinosi savo nuomone apie pasaulio ekonomikos perspektyvas.

Ženevoje įsikūrusi organizacija nurodė, kad glaudžiai bendraus su Šveicarijos vyriausybe, stebėdama COVID-19 situaciją šioje turtingoje Alpių valstybėje.

„Susitikimas įvyks, jeigu bus sudarytos visos būtinos sąlygos užtikrinti jo dalyvių ir [juos] priimančios bendruomenės sveikatą ir saugumą“, – rašoma pranešime.

8,6 mln. gyventojų turinti Šveicarija šiuo metu išgyvena penktąją COVID -19 pandemijos bangą. Trečiadienį šalyje buvo registruota beveik 38 tūkst. naujų atvejų – gerokai daugiau  nei aplinkinėse šalyse.

2020 metų sausį vykęs PEF viršūnių susitikimas vyko tuo metu, kai pasaulis tik sužinojo apie Kinijoje plintančią naują koronavirusinę infekciją. Jis į Davoso kaimelį sutraukė daugiau nei 50 valstybių ir vyriausybių vadovų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir švedų paauglė klimato aktyvistė Greta Thunberg (Greta Tunberg) tuomet buvo tarp pagrindinių forumo pranešėjų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
butu neblogai kad ta saika is kosmoso pabarstytu kokiu /dihlofosu/ kaip mes blakes naikinam ====

Susirink tiek

Susirink tiek  portretas
Kurie mumis populiacija nainina. Ir spres koki dabar mums virusa paleisti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių