Izraelio „Mossad“ pirmą kartą istorijoje į vadovaujančias pareigybes paskyrė dvi moteris

Izraelio užsienio žvalgybos agentūra „Mossad“ pirmą kartą istorijoje į svarbias vadovaujančias pozicijas paskyrė dvi moteris.

Agentė „A“ yra pirmoji moteris, tapusi žvalgybos skyriaus direktore, ketvirtadienį pranešė „Mossad“. Kiek anksčiau pareigūnė „K“ paskirta vadovauti Irano skyriui – tai vienas įtakingiausių ir aukščiausių postų agentūroje.

Moterų pavardės neskelbiamos. Tačiau „Mossad“ paviešino „A“ nuotrauką uždengtu veidu. Ji jau 20 metų dirba „Mossad“. Tarp jos naujos pareigybės klausimų yra Irano branduolinė problema, globalus terorizmas ir santykių su arabiškuoju pasauliu normalizavimas. Be to, „A“ bus atsakinga už šimtus darbuotojų, kurie renka ir analizuoja žvalgybinę informaciją.

„Mossad“ direktorius Davidas Barnea po paskyrimo pareiškė, kad organizacijoje vyrauja „visiška lygybė tarp moterų ir vyrų“. Esą visi gali kilti iki vadovaujančių pozicijų.

Oficialiai „Mossad“ vadinasi „Žvalgybos ir specialiųjų užduočių tarnyba“. Agentūrai priskiriamos sensacingos akcijos, tačiau ji vis kritikuojama ir dėl savo veiklos metodų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Absurdiška naujiena

Absurdiška naujiena portretas
Bla bla bla...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių