J. Bidenas su sąjungininkais aptars vieningą atsaką į Rusijos ataką prieš Ukrainą

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pirmadienį surengs pokalbį su sąjungininkais ir partneriais, kad aptartų Rusijos atakos prieš Ukrainą „įvykių raidą“ ir „koordinuotų mūsų vieningą atsaką“, pranešė Baltieji rūmai.

Administracija nedetalizavo, kas dalyvaus pokalbyje, kuris įvyks 18.15 val. Lietuvos laiku.

Rusija tarptautinei bendruomenei tapo pariju, jos pajėgoms įsiveržus į Ukrainą. Jai paskelbta virtinė sankcijų, įskaitant draudimą Rusijos lėktuvams patekti į Vakarų oro erdvę ir dalies Rusijos bankų atjungimą nuo atsiskaitymo sistemos SWIFT.

Anksčiau sekmadienį Didžiojo septyneto (G-7) šalys pagrasino naujomis sankcijomis, o JAV diplomatijos vadovas Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) pareiškė, kad grupė yra „visiškai vieningai nusiteikusi“ prieš Maskvos invaziją į Ukrainą.

Taip pat sekmadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė savo pajėgų vadams padidinti branduolinio „atgrasymo pajėgų“ parengties lygį. Šis įsakymas netrukus buvo pasmerktas tarptautinės bendrijos, o Jungtinės Valstijos jį pavadino „visiškai nepriimtinu“.

Be kita ko, sąjungininkų derybos vyks Jungtinių Tautų Generalinei Asamblėjai diskutuojant dėl rezoliucijos, smerkiančios Rusijos invaziją į savo kaimynę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių