J. Bidenui buvo pašalintas vėžinis odos darinys

80 metų Jungtinių Valstijų prezidentui Joe Bidenui (Džo Baidenui) vasario mėnesį iš krūtinės buvo sėkmingai pašalintas vėžinis odos darinys, penktadienį pranešė jo gydytojas.

Per įprastą medicininę apžiūrą aptiktas pažeidimas buvo bazinių ląstelių karcinoma, kuri „nėra linkusi „plisti“ ar metastazuoti“, – Baltųjų rūmų paviešintame pranešime teigė J. Bideno gydytojas Kevinas O'Connoras (Kevinas O'Konoras) ir pridūrė, kad „tolesnis gydymas nereikalingas“.

Vasario 16 dieną per kasmetinę J. Bideno medicininę apžiūrą, po kurios prezidentas buvo pripažintas „tinkamu eiti pareigas“, pažeidimas buvo pašalintas.

„Biopsijos vieta gražiai užgijo, ir prezidentas toliau tęs dermatologinę priežiūrą, kuri yra jo nuolatinės visapusiškos sveikatos priežiūros dalis“, – penktadienį paskelbtame pranešime sakė K. O'Connoras.

Jis pažymėjo, kad bazinių ląstelių karcinoma paprastai yra labiau nekenksminga nei „rimtesnis odos vėžys, pavyzdžiui, melanoma ar plokščialąstelinė karcinoma“.

„Prezidentas J. Bidenas tebėra sveikas, energingas 80-metis vyras, kuris gali sėkmingai vykdyti prezidento pareigas, įskaitant vyriausiojo vykdomojo pareigūno, valstybės vadovo ir vyriausiojo kariuomenės vado pareigas“, – vasario mėnesį po J. Bideno medicininės apžiūros teigė K. O'Connoras.

Šis patikrinimas buvo paskutinis prieš numatomą J. Bideno, vyriausio kada nors JAV prezidento pareigas ėjusio asmens, pareiškimą, kad jis sieks būti perrinktas 2024 metais.

J. Bidenas vasarį baigė praėjusiais metais Walterio Reedo (Valterio Rido) karinėje ligoninėje Vašingtono pakraštyje pradėtus sveikatos tyrimus.

K. O'Connoras tuo metu rašė, kad prezidentas „jaunystėje nemažai laiko praleido saulėje“ ir kad jis jau buvo reguliariai gydomas dėl lokalizuoto nemelanominio odos vėžio pašalinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kad

Tai kad portretas
Amaram jau lygina nupistus gyvenimelius Ukrainoje.

Greitai kacapams

Greitai kacapams portretas
gatvėse pradės snukius lygint,visme pasaulyje

O kada

O kada portretas
Jo dukra jam pasalins PEDALINES lasteles is tu nup..istu smegeneliu?Nebent paciai patiko.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių