J. Stoltenbergas pasveikino Berlyno planus didinti karių skaičių Lietuvoje

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas per pokalbį su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu pasveikino Berlyno planus nusiųsti į Lietuvą daugiau vokiečių karių ir Bundesvero apginklavimui skirti 100 mlrd. eurų. Apie tai J. Stoltenbergas pranešė ketvirtadienį tviteryje po vaizdo konferencijos su kancleriu, kuri buvo skirta pasirengti birželio 28-30 dienomis Madride vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui.

Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas, komentuodamas pokalbį, sakė: „Federalinis kancleris ir generalinis sekretorius buvo vieningos nuomonės, kad viršūnių susitikimas turi pasiųsti Aljanso ryžto ir vienybės signalą“. O. Scholzas patvirtino, jog viršūnių susitikimo spendimai turi garantuoti, jog NATO ir ateinantį dešimtmetį galės patikimai ir sėkmingai vykdyti pagrindinę savo misiją – užtikrinti kolektyvinę Europos ir Šiaurės Amerikos Aljanso teritorijos apsaugą. Vokietija esą įneš deramą savo indėlį.

J. Stoltenbergas ketvirtadienį turėjo lankytis Berlyne, tačiau dėl jam diagnozuotos juostinės pūslelinės vizitas buvo atšauktas. Šis negalavimas NATO vadovui esą galėjo pasireikšti dėl persirgtos COVID-19 ligos.

Antradienį lankydamasis Vilniuje O. Scholzas paskelbė, kad Vokietija pasirengusi iki brigados lygio stiprinti Lietuvoje dislokuotų karių skaičių. NATO pajėgos bus sustiprintos ir Estijoje bei Latvijoje. Galutinis sprendimas dėl to bus priimtas viršūnių susitikime Madride.

Vokietija praėjusią savaitę taip pat paskelbė apie 100 mlrd. eurų investicijas į gynybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
Norėtusi žinoti iš kokių lėšų jie yra išlaikomi ,kas finansuoja jų gyvenimą Lietuvoje ???Lietuvai nereikia nei vieno kitų šalių kareivio.Niekas jos nepuls, čia vieno nukvakusio senio marazmas ,rusas puola.

Buras

Buras portretas
Stebint, kaip Vokietijos vadovas nenori tiekti ginklus Ukrainai, kyla itarimai, pagal kieno dudele jis soka? Ar tai patikimas partneris???

News

News portretas
NATO Secretary-General Jens Stoltenberg called off a series of in-person meetings in Germany and Romania because he has contracted shingles Hey, zurn-aliugos, rasykite tiesa. Serga tas jusu stoltenbergas. Vos ne triperiu....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių