JAV: „per anksti pasakyti“, ar Rusija rimtai nusiteikusi dėl derybų

Baltieji rūmai antradienį pareiškė, kad „per anksti pasakyti“, ar Rusija rimtai nusiteikusi spręsti padėtį dėl saugumo įtampos Ukrainoje ir aplink ją.

Po derybų su JAV diplomatais Ženevoje ir artėjant kitoms deryboms Briuselyje, „dar per anksti pasakyti, ar rusai rimtai žiūri į diplomatijos kelią, ar ne“, žurnalistams sakė spaudos sekretorė Jen Psaki (Džen Psaki).

J. Psaki teigė, kad telieka laukti, „ar jie bus pasirengę rimtai derėtis – mes esame – ar jie naudos diskusijas kaip pretekstą, kad diplomatija niekaip negali pasiteisinti“.

Pirmadienį Rusija ir Vakarai pradėjo svarbią diplomatijos savaitę. Po daugiau kaip septynias valandas trukusių pirmadienio derybų Ženevoje Rusijos ir JAV pareigūnai išreiškė pasirengimą tęsti diskusijas, tačiau jokių proveržio ženklų nebuvo matyti.

NATO ir Rusijos derybų ratas vyks trečiadienį, o ketvirtadienį planuojama surengti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) ir Rusijos sesiją.

Vašingtonas ir jo sąjungininkai Europoje spaudžia Rusiją atitraukti dideles karines pajėgas nuo sienos su Ukraina, o Maskva yra pateikusi Vakarams ilgą sąrašą, Kremliaus teigimu, saugumo garantijų.

J. Psaki pakartojo, kad JAV atmeta Rusijos reikalavimą nepriimti Ukrainos į NATO, sakydamas, kad tai „tik Ukrainos ir 30 NATO sąjungininkų, o ne kitų šalių reikalas“.

„Yra daugybė diskusijų, kurios gali būti diplomatinio kelio dalis, bet galiausiai rusai turi nuspręsti, ar jie rimtai į tai žiūrės, ar ne“, – sakė ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Nato. Lietuvos Respublika, visą Lietuvą planavo nusagstyti mažais atsparos taškais kuriuose budėtų ne po daug išdavikų-žvalgų, paruoštų idealistų, ne tik kautis, bet informuoti, kurstyti tautą apie vidaus ir pasaulio įvykius, žiūrėti, kad kurstyta Velnio išpažinimui tauta, žinotų ją gina, kas kovoja prieš Velniofikaciją, teisybės savivaliavimą ir visokias žmonėms nuoskriaudas prieš teisybę, kad nepalūžtų Velnio išpažintojai, kovoje su gėriu, dėl laisvės, ir joje rusentų nepriklausomybės ugnis. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

Antanas

Antanas portretas
Ne. Ne nusiteikusi. Faktas.

JANKIAI - negi laukiate s p y r i o į užpakalį,

JANKIAI - negi laukiate  s p y r i o  į užpakalį, portretas
jog suvoktumėte , kad RUSIJA kalba rimtai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių