JAV silpno imuniteto asmenims rekomenduojama skiepytis trečia vakcinos nuo COVID-19 doze

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) ketvirtadienį pareiškė, kad organų recipientai ir kiti silpną imunitetą turintys asmenys gali gauti papildomą vakcinos nuo COVID-19 dozę, kad būtų geriau apsaugoti toliau plintant koronaviruso delta atmainai.

Šis FDA pareiškimas skirtas milijonams amerikiečių, kurie itin pažeidžiami dėl organų transplantacijos, tam tikrų vėžio formų ar kitų susirgimų. Analogiškos rekomendacijos galioja dar keliose valstybėse, tarp jų Prancūzijoje ir Izraelyje. 

Vakcinoms sunkiau sužadinti imuninę sistemą, nuslopintą tam tikrų vaistų ar ligų, todėl tokiems pacientams skiepai ne visada užtikrina tokią pat apsaugą kaip sveikiems žmonėms. Nedidelės apimties tyrimai rodo, kad bent kai kuriais atvejais papildoma vakcinos dozė galėtų būti sprendimas. 

Tokiu būdu siekiama užtikrinti, kad mūsų labiausiai pažeidžiami žmonės... būtų geriau apsaugoti nuo COVID-19.

„Tokiu būdu siekiama užtikrinti, kad mūsų labiausiai pažeidžiami žmonės... būtų geriau apsaugoti nuo COVID-19“, – sakė Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) direktorė Rochelle Walensky (Rošel Valenski).  

Svarbu pabrėžti, kad šis sprendimas liečia tik asmenis, priklausančius didelės rizikos grupei. Jai priskiriami maždaug 3 proc. suaugusių JAV gyventojų. Šios rekomendacijos nereiškia, kad papildoma doze bus skiepijami visi gyventojai.  

Prancūzija nuo balandžio skatina silpnesnio imuniteto pacientus praėjus keturiems mėnesiams po antrojo skiepo susišvirkšti trečią dozę. 

JAV sveikatos apsaugos pareigūnai dar nežino, ar vadinamosios papildomos dozės tikrai reikės visiems gyventojams ir jei taip – po kiek laiko bus reikalinga revakcinacija.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sša

Sša portretas
Tai kiek dar reikės kartų skiepytis.???? Turbūt kol žmonėms stogas pradės čiuožti, po to į durnyną ir atią. Jau prie to einama, užkniso nesąmonės
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių