JAV skirta bausmė vyrui, per riaušes JAV Kapitolijuje užkėlusiam kojas ant N. Pelosi stalo

  • Teksto dydis:

Arkanzaso gyventojas, kuris per riaušes Kapitolijuje buvo nufotografuotas užkėlęs kojas ant tuometinės Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) darbo stalo, trečiadienį dėl aštuonių kaltinimų buvo nuteistas kalėti puspenktų metų.

63-ejų Richardas Barnettas (Ričardas Barnetas) naujienų agentūros AFP fotografo nuotraukoje, padarytoje per 2021 metų sausio 6-osios Kapitolijaus šturmą, matomas atsilošęs kėdėje, susikėlęs kojas ant stalo demokratų politikės biure. Šis vaizdas tapo vienu iš riaušių Kapitolijuje simbolių.

R. Barnettas prisidėjo prie tuometinio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šalininkų, įsiveržusių į Kongresą sutrukdyti patvirtinti demokrato Joe Bideno (Džo Baideno) pergalės JAV prezidento rinkimuose.

Vašingtono prisiekusieji sausį pripažino R. Barnettą kaltu dėl aštuonių kaltinimų, įskaitant trukdymą Kongresui patvirtinti rinkimų rezultatus, neteisėtą patekimą į Kapitolijų ir viešosios tvarkos pažeidimą naudojant pavojingą ginklą – elektros šoko prietaisą, užmaskuotą kaip vaikščiojimo lazda.

Prokurorai prašė teisėjo Christopherio Cooperio (Kristoferio Kuperio) skirti R. Barnettui septynerių metų įkalinimo bausmę.

Pasak prokurorų, R. Barnettas neparodė jokios atgailos ir „siekė turėti naudos iš savo prastos šlovės bei nusikalstamo elgesio“ pardavinėdamas pasirašytas savo nuotraukas, kuriose yra įamžintas N. Pelosi biure.

R. Barnetto advokatas prašė teisėjo skirti vienų metų įkalinimo bausmę.

R. Barnettas, kuris teismo dokumentuose yra apibūdintas kaip kraštutinių dešiniųjų sąmokslo teorijos „QAnon“ šalininkas, savo veiksmus Kongrese vadino naudojimusi konstitucine teise protestuoti.

„QAnon“ judėjimo šalininkai teigia, kad D. Trumpas kariauja slaptą karą su pasauline liberalia Šėtoną garbinančių pedofilų sekta.

Būdamas N. Pelosi biure R. Barnettas parašė jai šiurkščią žinutę.

„Palikau jai raštelį su užrašu: „Nancy, čia buvo Bigo, tu, kale“, – žurnalistams pasakojo jis, pavartodamas savo pravardę.

Už dalyvavimą JAV Kapitolijaus šturme buvo sulaikyta per tūkstantį asmenų. Dauguma jų buvo apkaltinti neteisėtu patekimu į Kongresą arba turto sugadinimu, bet maždaug 350-iai pateikti kaltinimai užpuolus teisėsaugos pareigūnus ar pasipriešinus sulaikymui, o daugiau kaip 50 apkaltinti sunkiais sąmokslo nusikaltimais.

Bausmė „Oath Keepers“ įkūrėjui

Ketvirtadienį turi būti paskirta bausmė kraštutinių dešiniųjų judėjimo „Oath Keepers“ įkūrėjui Stewartui Rhodesui (Stiuartui Roudzui), lapkritį pripažintam kaltu dėl retai pateikiamo kaltinimo sąmokslu vykdyti antivyriausybinę veiklą.

Prokurorai prašė 57-erių S. Rhodesui – Yale'io (Jeilio) universitete išsilavinimą įgijusiam buvusiam kariui – skirti 25 metų įkalinimo bausmę.

Per beveik dvi savaites Vašingtone trukusį teismo procesą prokurorai tvirtino, kad S. Rhodesas ir kiti „Oath Keepers“ nariai surezgė planą ginkluotam sukilimui ir ketino jėga priešintis Jungtinių Valstijų vyriausybei.

„Oath Keepers“ nariai buvo kaltinami tuo, jog kaupė ginklus viename viešbutyje netoli Vašingtono ir prisidėjo prie minios, šturmavusios Kapitolijų, kad šis nepatvirtintų J. Bideno rinkimų pergalės.

Prokurorai parodė prisiekusiesiems S. Rhodeso ir jo sekėjų SMS žinutes su raginimais veikti, jei pats D. Trumpas nieko nesiimtų.

S. Rhodesas pats nebuvo patekęs į Kapitolijų, bet vadovavo savo sekėjams kaip mūšio lauko generolas, teigė kaltintojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to slikstyne peloizi

to slikstyne peloizi portretas
Bet tamstai smarkiai sutrenkta galva.

slikstyne peloizi

slikstyne peloizi portretas
geriau butu is kojos tai pelesei i snuki trenkes
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių