JAV „teigiamai“ vertintų sąjungininkų prašymą sustiprinti pajėgas Rytų Europoje

Vienas aukšto rango JAV pareigūnas pirmadienį sakė, kad Vašingtonas pateiktų „teigiamą atsaką“, jeigu sąjungininkai paprašytų amerikiečių sustiprinti savo pajėgų dalyvavimą Rytų Europoje Rusijos atakos prieš Ukrainą atveju.

Jeigu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „įsiveržtų [į Ukrainą], gausėtų raginimų iš sąjungininkų [NATO] rytiniame sparne ir [būtų pateiktas] teigiamas Jungtinių Valstijų atsakas“, sakė pareigūnas.

Anot jo, Vašingtonas patenkintų prašymą perkelti „papildomų pajėgų, pajėgumų ir surengti pratybų, kad būtų užtikrintas mūsų sąjungininkų rytiniame sparne saugumą tokio pobūdžio agresijos Ukrainoje akivaizdoje“.

Maskvai 2014 metais aneksavus Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, prorusiški separatistai įsitvirtino Ukrainos rytinėse teritorijose. Per konfliktą Donbase žuvo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gonchui

Gonchui portretas
Dabar Anūkėlis ir kitos konservų kiaulės ims garsiai žviegti ruskiai puola... Nors pagal Konstituciją ir adabar Lietuvoj esančios NATO pajėgos negali čia būti, nes tai užsienio šalių bazės, o tokias draudžia Konstitucija. Bet konstitucinės dvasios to nemato ir neužuodžia, nes joms tai algos nemažina...

Cha

Cha portretas
Ar ne laikas rusams sustiprinti pajėgas Kuboje ir Venesueloje ? Jei tik sąjungininkai paprašytų..... galima ir iskanderus nusiųsti. Floridą pasiektų be vargo.

IŠVERTUS Į SUPRANTAMĄ KALBĄ...

IŠVERTUS Į SUPRANTAMĄ KALBĄ... portretas
JAV norėtų, kad Europos valstybės sudarytų konfliktinę situaciją prie Rusijos - Ukrainos pasienių. O jų galutinis tikslas - trečias pasaulinis karas Europoje. Tai, kas juos išgelbės iš galutinio ekonominio ir politinio kracho.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių