JAV valstybės sekretorius kitą savaitę lankysis Latvijoje ir Švedijoje

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ateinančią savaitę apsilankys Latvijoje ir Švedijoje, penktadienį pranešė Valstybės departamentas.

„Nuo lapkričio 29 dienos iki gruodžio 2-osios JAV valstybės sekretorius A. Blinkenas lankysis Rygoje ir Stokholme“, – sakoma Departamento pranešime.

Viešėdamas Rygoje A. Blinkenas antradienį susitiks su Latvijos užsienio reikalų ministru Edgaru Rinkevičiumi, naujienų agentūrai BNS sakė latvių Užsienio reikalų ministerija.

Pareigūnai aptars užsienio politikos iššūkius, įvykius regione, ekonominį bendradarbiavimą, taip pat transatlantinių santykių klausimus, pavyzdžiui, veiklą Trijų jūrų iniciatyvos (3SI) pagrindu.

A. Blinkenas dalyvaus lapkričio 30 dieną ir gruodžio 1-ąją Rygoje vyksiančiame NATO užsienio reikalų ministrų susitikime.

Per savo vizitą jis taip pat ketina susitikti su Latvijos premjeru Krišjaniu Kariniu.

Paskui amerikiečių diplomatijos vadovas nuvyks į Stokholmą, kur dalyvaus Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Ministrų tarybos posėdyje.

Jo pavaduotoja Europos ir Eurazijos reikalams Karen Donfried (Karen Donfrid) penktadienį pranešė nežinanti, ar valstybės sekretorius Rygoje susitiks su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rocky

Rocky portretas
Kaip čia taip? Neaplankys labiausiai vizginančius uodegą? Skeltanagiai taip tikėjosi kad šeimininkas numes apgraužtą kaulą už paramą Taivaniui, o čia štai tau - į Rygą. Na, belieka pasiguost, kad Sekretoriui, kaip ir jo pirmtakams iš TSRS CK, Ryga tas pats kas ir Vilno

Gėda JAV pakalikams

Gėda JAV pakalikams portretas
Šeimininkas aplankys vasalus ir duos nurodymus.

Jis

Jis portretas
žino tik vieną Rigą ............ ir jos aerodromą
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių