JT: dėl COVID-19 pandemijos uždarytos mokyklos kelia „kartos katastrofos“ grėsmę

Dėl koronavirusinės pandemijos 19 pasaulio valstybių yra iki šiol uždariusios mokyklas, mokyklų negali lankyti 156 mln. vaikų, o tai gali sukelti „kartos katastrofą“, pirmadienį perspėjo Jungtinių Tautų agentūros.

Už vaikus ir švietimą atsakingų JT agentūrų UNICEF ir UNESCO lyderių bendrame pareiškime sakoma, kad „vyriausybės per dažnai uždaro mokyklas ir laiko jas uždarytas ilgą laiką, net kai to nereikalauja epidemiologinė padėtis“.

Pasak agentūrų, „mokyklos turėtų būti uždaromos paskutinės ir atidaromos pirmutinės“. Švietimo įstaigų uždarymas sukelia įvairių pasekmių – nuo prastesnio išsilavinimo iki psichinės sveikatos problemų ir nepakankamos mitybos.

„Mes raginame sprendimus priimančias institucijas ir vyriausybes teikti pirmenybę saugiam mokyklų atidarymui, kad būtų išvengta kartos katastrofos“, – ragino UNICEF vadovė Henrietta Fore (Henrieta For) ir UNESCO vadovė Audrey Azoulay (Odri Azulė).

„Mokyklų uždarymu užstatoma mūsų ateitis siekiant neaiškios naudos dabartyje. Mes turime geriau skirstyti prioritetus. Mes galime saugiai vėl atidaryti mokyklas ir mes privalome tai daryti“, – priduriama pareiškime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių