Kalinama baltarusių aktyvistė M. Kalesnikava gydoma intensyviosios priežiūros skyriuje

  • Teksto dydis:

Kalinama baltarusių opozicijos lyderė Maryja Kalesnikava, atliekanti ilgą laisvės atėmimo bausmę, paguldyta į ligoninės intensyviosios priežiūros skyrių, antradienį pranešė jos bendražygiai.

„Maryja yra Gomelio greitosios pagalbos ligoninėje, intensyviosios priežiūros skyriuje“, – pranešė kito opozicijos politiko Viktaro Babarykos spaudos tarnyba.

40 metų M. Kalesnikava kartu su opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja ir aktyviste Veranika Capkala vadovavo istoriniams protestams prieš autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

M. Kalesnikava vienintelė iš šių trijų aktyvisčių tebėra Baltarusijoje, tačiau ji buvo nuteista kalėti 11 metų.

Per teismą, kuris vyko už uždarų durų, ji buvo kaltinama siekiais pakenkti nacionaliniam saugumui ir sąmokslu siekiant nekonstituciniu būdu užgrobti valdžią.

Šių metų sausį nuteista Baltarusijos opozicionierė buvo išsiųsta į Gomelio 4-ąją moterų pataisos koloniją.

Pasak V. Babarykos spaudos tarnybos paskelbto pranešimo, M. Kalesnikava iš pradžių buvo paguldyta į chirurgijos skyrių, bet po to buvo perkelta į intensyviosios priežiūros skyrių.

„Kokios siaubingos naujienos. Mūsų brangioji Maša, mes visi tikimės, kad viskas bus gerai!“ – pareiškė S. Cichanouskaja, savo politinę veiklą tęsianti iš Vilniaus.

2020 metų rugpjūčio 9 dieną Baltarusijoje vyko prezidento rinkimai. Paskelbus, kad juos vėl laimėjo nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis autoritarinis prezidentas A. Lukašenka, šalyje kilo masiniai protestai.

Opozicija ir Vakarų šalys šių rinkimų nepripažįsta laisvais bei teisingais.

Baltarusijos valdžia į opozicijos demonstracijas sureagavo itin griežtomis priemonėmis: milicija sulaikė per 35 tūkst. žmonių, tūkstančiai protestuotojų teigė patyrę jėgos struktūrų pareigūnų smurtą.

Svarbiausi opozicijos veikėjai buvo įkalinti arba priversti palikti šalį, nepriklausomų žiniasklaidos priemonių redakcijos apieškotos, o jų žurnalistai – areštuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip

Kaip  portretas
Gali laimeti kara,neizenges i prieso teritorija! Tas neimanoma. Ukraina matyt kapituliuos atiduodama didele dali savo zemiu ,nes karo neimanoma laimeti tik ginantis ,kai priesas uzimes daug Ukrainos teritorijos .Jeigu butu sankcijos kurios neleistu ne vieno ruso atvykti i europa ir kitas salis tai jie butu padare tvarka rusijoje ,nes su tokia pasaulio politika but jiems nepriimtina . Namo visus rusus tik taip padesim laimeti Ukrainai yra ir kitu budu sustabdyt putlerio žveris ,bet, priesingu atveju Ukraina pralaimes ir praras didele dali savo teritorijos . Šlove Ukrainai !

BALTARUSIJOJE NESVEIKUS GYDO....

BALTARUSIJOJE NESVEIKUS GYDO.... portretas
O Lietuvoje nesveiki ne žemiau, kaip ministrais dirba. Dabar suprantu, kad Ukraina tikrai "laimės" karą. Gabriukas jau Taivaną apgynė nuo Kinijos, apgins ir Ukrainą nuo Rusijos...jis juk NAPOLEONAS. Jau Europa iš jo juokiasi...nepagydomas...

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kokia šlyksti pažiūrėti , tipiska lezbė...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių