Kancleris O. Scholzas didžiuojasi keturis „Oskarus“ pelniusiu vokiečių antikariniu filmu

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) pirmadienį išreiškė pasididžiavimą, kad vokiečių antikarinis filmas „Vakarų fronte nieko naujo“ (All Quiet on the Western Front) pelnė keturis „Oskarus“, įskaitant geriausio tarptautinio filmo apdovanojimą.

„Sveikinu su keturiais „Oskarais“!“ – O. Scholzas parašė tviteryje.

„Tai didžiulė vokiečių filmo sėkmė, ja galima pagrįstai didžiuotis, – pridūrė Vokietijos kancleris. – Ypač šiais sunkiais laikais jis neabejotinai parodo, koks baisus ir nežmoniškas yra karas.“

„Netflix“ filmas, kurio režisierius ir scenarijaus bendraautoris yra Edwardas Bergeris (Edvardas Bergeris), sekmadienio vakarą taip pat buvo apdovanotas už kinematografiją, scenografiją ir originalią muziką. Pagrindinį vaidmenį filme atliko austrų aktorius Felixas Kammereris (Feliksas Kamereris).

„Keturiais „Oskarais“ apdovanotas filmas „Vakarų fronte nieko naujo“ pasiekė precedento neturintį vokiečių kino rekordą, – sakė Vokietijos kultūros ir žiniasklaidos ministrė Claudia Roth (Klaudija Rot). – Tai atneš vokiečių kinui pasaulinį dėmesį ir suteiks jam naują reikšmę.“

Norėjome kalbėti apie mūsų kaltę ir gėdą, kurią užsitraukėme, ir apie siaubą, kurį pasaulyje sukėlė du karai.

Filmas sukurtas pagal klasikinį 1929 metų Ericho Marios Remarque'o (Ericho Marijos Remarko) to paties pavadinimo romaną. Filme, kurio veiksmas vyksta Pirmojo pasaulinio karo metais, pasakojama apie jauno vokiečių kareivio, kuris su draugais stoja į kariuomenę, gyvenimą. Tačiau karo realybė sužlugdo jo viltis tapti didvyriu ir jis susitelkia į savo paties išgyvenimą.

Vokiečių filmas parodo karo baisumus iš unikalios tautos, sukėlusios ir pralaimėjusios du pasaulinius karus, perspektyvos.

Jis taip pat tapo aktualus, turint galvoje, kad praėjusiais metais Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiuntė savo kariuomenę į Ukrainą.

„Tai taip pat tinkamas filmas tinkamu laiku, nes jis atkreipia dėmesį į žiaurų ir brutalų karą Europoje, kuris šiuo metu vėl siaučia Europos viduryje ir kurį sukėlė nusikalstamas Putino išpuolis prieš Ukrainą“, – sakė C. Roth.

„Netflix“ adaptacija buvo išleista spalio mėnesį. Praėjusį mėnesį vykusiuose BAFTA kino apdovanojimuose ji taip pat pelnė septynis apdovanojimus, įskaitant geriausio filmo statulėlę. Pasak srautinio transliavimo platformos, nuo pat pasirodymo šis filmas buvo vienas iš žiūrimiausių neangliškų filmų „Netflix“ svetainėje Jungtinėse Valstijose.

„Stengėmės sukurti filmą apie mūsų praeitį, apie mūsų atsakomybę Vokietijoje ir mūsų istoriją“, – sekmadienį per „Oskarų“ apdovanojimų ceremoniją sakė E. Bergeris.

„Norėjome kalbėti apie mūsų kaltę ir gėdą, kurią užsitraukėme, ir apie siaubą, kurį pasaulyje sukėlė du karai, – pridūrė jis. – Tikėkimės, kad kada nors ateityje nustosime daryti tas pačias klaidas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių