Kas iš tikrųjų tos „rusų karių motinos“, kurios dalyvavo susitikime su V. Putinu?

  • Teksto dydis:

Žurnalistai išsiaiškino, kad vietoj tikrų giminaičių Vladimiras Putinas kalbėjosi su Maskvos ir Tuvos pareigūnais bei Čečėnijos saugumo pajėgų motinomis.

Lapkričio 25 d. V. Putinas surengė susitikimą su Rusijos karių, dalyvaujančių kare prieš Ukrainą, mamomis. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad renginyje dalyvavo tik motinomis apsimetančios moterys.

Anksčiau agentūra TASS rašė, kad susitikime su V. Putinu dalyvavo 17 moterų iš įvairių Rusijos regionų. Buvo sakoma, kad jos – įvairių karių (mobilizuotųjų ar profesionalų) motinos. Tačiau tuomet paaiškėjo, kad iš tikrųjų susitikimui su Kremliaus vadovu buvo atrinkti ypatingi žmonės.

Viena iš dalyvių buvo Olga Belceva, Maskvos pareigūnė ir partijos „Vieningoji Rusija“ narė. Ji taip pat yra „Junost“ laisvalaikio ir sporto centro direktoriaus pavaduotoja. Kitaip tariant, politikai artimas žmogus, artimai susijęs su V. Putinui artima partija.

Susitikime dalyvavo ir pareigūnė iš Tuvos Respublikos. Irina Tas-ool dirba Kaa-Chemo rajono administracijos šeimos, jaunimo ir sporto skyriaus vadove.

Kita v. Putino pašnekovė buvo „Visos Rusijos liaudies fronto“ Maskvos srities vykdomojo komiteto vadovė Julija Belechova. Ji taip pat vadovauja Maskvos srities daugiabučių namų tarybų pirmininkų asociacijai.

Prie stalo su prezidentu taip pat sėdėjo Nadežda Uzunova, kuri 2019 metais buvo Chakasijos vadovo patarėja vidaus politikos klausimais, o šiuo metu renka humanitarinę pagalbą mobilizuotiems regiono vyrams.

Prie prezidento stalo buvo Orechovo-Zujevo visuomenės rūmų narė Marina Migunova.

Kremliaus vadovo kairėje buvo režisierė Olesia Šigina. Rusijoje ji garsėja patriotinių filmų kūrimu.

Žurnalistams taip pat pavyko nustatyti Žaradatos Aguevos iš Čečėnijos tapatybę. Jos sūnūs yra aukšto rango vietos saugumo pareigūnai. Ismailas Aguevas yra Vakarų Achmato bataliono vadas, o Rustamas Aguevas dirba vieno rajono vidaus reikalų skyriaus viršininku. Tiesa, abu jie šiuo metu iš tikrųjų kariauja Ukrainoje. Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas Rustamą viešai vadino „broliu“.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekarių motinosapgavystėVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių