Keturios G-7 šalys uždraus aukso importą iš Rusijos

Keturios Didžiojo septyneto (G-7) valstybės uždraus Rusijos aukso importą, siekdamos užkirsti kelią galimybei oligarchams išvengti Maskvai taikomų sankcijų poveikio, sekmadienį pranešė Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas).

Bendri JK, Kanados, Japonijos ir Jungtinių Valstijų veiksmai „tiesiogiai paveiks Rusijos oligarchus ir smogs į (prezidento Vladimiro) Putino karo mašinos širdį“, sakė B. Johnsonas.

Kadangi Rusijai dėl invazijos į Ukrainą taikomos griežtos sankcijos, turtingiausi šalies gyventojai suskubo konvertuoti savo turtą į auksą, kad išvengtų finansinių apribojimų poveikio.

Aukso eksportas yra antras pagal dydį pajamų šaltinis Rusijos valstybės biudžete po energetikos išteklių eksporto.

Atsižvelgiant į svarbų Londono vaidmenį tarptautinėje aukso prekyboje ir lygiagrečius JAV, Japonijos ir Kanados veiksmus, „ši priemonė bus pasaulinio masto ir išstums šią prekę iš oficialių tarptautinių rinkų“, tvirtina JK.

Apie sprendimą paskelbta prasidedant G-7 viršūnių susitikimui Bavarijos Alpėse Vokietijoje. Jo metu didžiausias dėmesys bus skiriamas žiauraus karo Ukrainoje padariniams. J. Bidenas ir sąjungininkai siekia vieningai paremti Ukrainą, karui tęsiantis jau keturis mėnesius.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaauksasaukso importassankcijos Rusijai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių