Komisaras: ateityje energijos nepriteklius Europoje gali išaugti dar labiau

Už darbo vietas ir socialines teises atsakingas Europos Komisijos narys Nicolas Schmitas perspėja, kad dėl augančių kainų energetinis skurdas Europoje gali padidėti dar labiau.

Komisaras Vokietijos naujienų agentūrai dpa sakė, kad jau dabar Europos Sąjungoje (ES) yra milijonai gyventojų, susiduriančių su energijos nepritekliumi, o jų skaičius gali toliau didėti.

Anot N. Schmito, Europos Komisija galėtų padėti ES šalims narėms sumažinti didelių energijos kainų poveikį visuomenei, tačiau pirmiausia veiksmų turi imtis šalių vyriausybės.

Penktadienį Vokietijos vyriausybės atstovė spaudai Martina Fietz pabrėžė, kad svarbu koordinuoti visos Europos veiksmus ir veikti pagal galiojančias ES vidaus rinkos taisykles.

Energijos klausimai bus svarstomi ateinančios savaitės ketvirtadienį ir penktadienį ES viršūnių susitikime Briuselyje.

Europos profesinių sąjungų konfederacija ETUC rugsėjį paskelbė, kad daugiau nei 2,7 mln. dirbančių europiečių nebegali sau leisti pakankamai šildyti būsto.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Greiciau

Greiciau portretas
Ei ministrai, pigiau e mašinas gaminkit ir piginkit saulės / vejo energijos sistemas.

Morgana

Morgana portretas
Tai suvokiam , kad tai politiniai žaidimai. Tikslas , pasaulį pastatyti ant ausų

n e n u o s t a b u , jog TOKIE p r a n a š a i KOMISARAI

n e n u o s t a b u , jog TOKIE p r a n a š a i KOMISARAI  portretas
skandina ES ekonomiką,SKURDINA žmonių gyvenimą--- jie kalba tai , kas žinoma ir be jų--o kur KOMISARO į ž v a l g o s perspektyvoje ?- jų n e ž i n o !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių